Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Hjalmarsson om tuffa tiden – och hyllningen till HV-fansen: ”Jag tror inte att de förstår...”

Niklas Hjalmarsson har på grund av en hjärnskakning varit borta från spel i en månad. Men nu är HV-kaptenen på väg tillbaka.

– De senaste dagarna har jag fått tillbaka hoppet, säger Hjalmarsson.

Text

Niklas Hjalmarsson har på grund av en hjärnskakning varit borta från spel i en månad. Men nu är HV-kaptenen på väg tillbaka.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Annons

21 januari. Det var datumet då Niklas Hjalmarsson, HV71:s lagkapten, senast spelade en SHL-match. I den matchen åkte den trefaldige Stanley Cup-mästaren på en tackling från Örebros Emil Larsson.

Smällen tog illa och Hjalmarsson åkte på en hjärnskakning. Men själva tacklingen som delades ut har den 35-årige backen inget att anmärka på, han tycker snarare att han själv borde ha läst situationen på ett bättre sätt.

– Jag tycker att det var en rätt schysst tackling och jag försvarade mig rätt så dåligt. Om jag ska vara ärlig så hade jag kanske vant mig vid att inte få så många tacklingar här på den stora isen, så det här var väl ett litet ”wake up call” om man säger så, säger Niklas Hjalmarsson och fortsätter:

Annons

– Ofta när man skadar sig är det ens eget fel och nu var det jag själv som satte mig i en dum situation. Sedan är det klart att han fullföljde, men jag tycker inte att det var någonting jättefult.

Annons

Det är plågsamt att inte kunna vara med laget.

Tiden utanför isen har stundtals varit tuff för Niklas Hjalmarsson.

– Det har varit lite segare än vad jag trodde att det skulle vara. Det är det som är så lurigt med en hjärnskakning. Bryter man ett finger eller något är det fyra till sex veckor, det vet man. Men nu, med huvudet, har jag kunnat vakna upp en dag och känna att ”nu kör jag”. Sedan på eftermiddagen och kvällen dunkade det ändå i huvudet. Det har gått upp och ner hela tiden, men nu har det varit bättre i någon dag här, säger Hjalmarsson, som skrev på ett kontrakt med HV71 i november och som därefter har hunnit spela 17 SHL-matcher.

Niklas Hjalmarsson åkte på en tackling från Örebros Emil Larsson.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Förutom att det har dunkat i huvudet har Niklas Hjalmarsson lidit av att inte kunna vara med sina lagkamrater ute på isen när laget har jagat viktiga poäng i SHL:s bottenstrid.

– Ja, det är plågsamt att inte kunna vara med laget och att inte kunna påverka någonting. Men vi har gjort det jäkligt bra nu den senaste tiden och förhoppningsvis kan jag vara med i slutspurten här.

Du hoppas kunna göra comeback ganska snart?

– Det var ett tag där när jag kände att det här nog inte skulle gå, men de senaste dagarna har jag fått tillbaka hoppet. Det hade varit tråkigt att inte få fullfölja uppdraget. Jag ville ju hoppa in och hjälpa till och det enda målet nu är att vi ska hålla oss kvar, säger Niklas Hjalmarsson.

Annons

Annons

På lördagen spelar Hjalmarssons HV71 borta mot Linköping och åter igen är det en oerhört viktig match för ett HV som med sex omgångar kvar att spela går en hård kamp med i första hand Brynäs om att undvika kvalspel.

På lördagen hoppas Hjalmarsson nu på en uppryckning när det kommer till spel på bortaplan. Hemma i Husqvarna Garden har HV:s formkurva annars börjat peka uppåt och laget har tagit tre raka segrar där.

– Någonting vi kan förbättra nu är bortaspelet, så det hoppas jag att vi kan göra i morgon (på lördagen). Jag tycker annars att spelet på hemmaplan har varit bra här på slutet. Framför allt är det kul att kunna ge publiken tre poäng här hemma, med tanke på hur de har ställt upp för oss under säsongen, även när det har sett riktigt mörkt ut, säger Niklas Hjalmarsson och fortsätter:

– Jag tror inte att de förstår hur mycket det betyder för oss och hur mycket energi det ger oss. Vi är nog mer stolta över dem än vad de är över oss just nu, men förhoppningsvis kan vi i slutändan göra det jämlikt, säger Niklas Hjalmarsson.

Niklas Hjalmarsson i aktion på HV71:s fredagsträning.

Bild: Carl Ljungquist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan