Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Sam Vigneault en gigant när HV slog Örebro: ”Nu handlar allt om laget”

Sam Vigneault har haft en tuff debutsäsong i SHL. Men när HV71 vann med 3–2 hemma mot Örebro var den 27-årige centern en gigant på isen.

Text

Sam Vigneault och Joey LaLeggia jublar efter Vigneaults 1–1-mål mot Örebro

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Annons

I fjol slog slog Sam Vigneault igenom i svensk ishockey då han vräkte in poäng för Modo i hockeyallsvenskan. Efter succén i Örnsköldsvik flyttade han till det nygamla SHL-laget HV71 och där har centern från Kanada stundtals haft det tufft.

–Nej, jag har inte haft den säsongen jag har velat ha, men nu när det gäller som mest här i slutet av säsongen har jag verkligen försökt att ta mitt spel till en högre nivå. Det gäller för mig och för hela laget, vi har gått samman och bestämt oss för att verkligen pusha på i de här sista matcherna för att ta så många poäng vi bara kan, säger Sam Vigneault efter torsdagens spännande kamp mot Örebro.

Under säsongen har Vigneault, som spelar med nummer 19 på sin matchtröja, ofta huserat längre ner i HV:s kedjehierarki och har så här långt noterats för 15 poäng på 46 matcher.

Annons

Annons

Var det i början av säsongen tufft för dig att anpassa dig till spelet i SHL?

– Lite kanske, det är ju första året för mig i den här ligan. Men jag vet inte exakt om det handlade om det, eller om det handlade om självförtroendet eller vad det var. Men det där är bakom mig nu och det är något jag får fundera på efter säsongen. Nu är allt fokus på de matcher som återstår, klargör Sam Vigneault.

Men vi stannar ändå kvar vid en av matcherna som nu har avverkats. HV71 vann torsdagens möte med Örebro med 3–2 och Sam Vigneault var en av de bästa spelarna på isen.

– Ja, det kändes riktigt bra. Jag tycker att jag spelade bra i boxplay och att jag var ganska stark där ute. Det känns bra att ha gjort en bra insats, men just nu handlar allt om laget. Det viktigaste är att vi som lag tar så många poäng som möjligt.

Sam Vigneault.

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Och tre poäng blev det alltså på torsdagskvällen. Ett av de tre HV-målen gjorde Sam Vigneault. Det betydde 1–1 och kom i den andra perioden. Strax före det hade Örebro tagit ledningen med 1–0 då just Vigneault satt i utvisningsbåset efter att för en kort stund ha spelat med en trasig klubba.

Annons

– Jag har aldrig tagit en sådan utvisning förut, det var allra första gången. Allting hände så snabbt, klubban gick av, pucken låg bredvid mig och jag spelade på den. Det skulle jag inte ha gjort, så klart. Det var olyckligt, inte minst med tanke på att de gjorde mål efter det, säger Vigneault, som dock fick sin revansch då han snyggt satte dit 1–1.

Annons

– Ja, jag kände att jag behövde komma in och ge tillbaka något efter utvisningen, säger målskytten med ett leende.

HV71 spelade förresten i en specialdesignad matchtröja mot Örebro. Detta då det nu är ”SHL pride week”, där samtliga SHL-klubbar uppmärksammar allas lika värde.

– Det är jätteviktigt att alla ska känna sig bekväma, oavsett om det är inom hockeyn eller i övriga livet. Jag tycker att alla har rätt till att vara den de är och det är bra och viktigt att vi stöttar och står bakom det, säger Sam Vigneault.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan