Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Joonas Nättinen tillbaka på isen – efter tuffa tiden: ”Har varit så märkligt”

Efter en tuff tid är Joonas Nättinen glad över att äntligen vara tillbaka i spel. Men efter tisdagens match borta mot Växjö fick HV-spelaren inte jubla.

– Det kändes som om vi hade handbromsen i, säger Nättinen efter 0–3-smällen.

Text

Joonas Nättinen i kamp om pucken med Växjös Jayden Halbgewachs.

Bild: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Annons

Inför säsongen var Joonas Nättinen ett av HV71:s välmeriterade och tunga nyförvärv.

Någon rolig debutsäsong i HV-tröjan har han dock inte haft.

32-åringen från Finland, som bland annat har ett OS-guld på meritlistan, har haft både sjukdoms- och skadebekymmer och efter tisdagens möte med Växjö har han endast noterats för 16 SHL-matcher den här vintern.

Annons

– Ja, det har varit en väldigt konstig säsong för mig, jag vet knappt hur jag ska beskriva det. Det har varit så märkligt, med det ena problemet efter det andra. Men jag har hela tiden försökt att hålla mig positiv och tänkt framåt – det är det enda jag har kunnat göra, säger Joonas Nättinen.

Efter att ha spelat åtta minuter och 45 sekunder mot Färjestad förra veckan fick Joonas Nättinten, som spelar med nummer 28 på sin HV-tröja, inleda matchen borta mot Växjö i fjärdekedjan med Herman Hansson och Sam Vigneault.

Annons

Nättinen lämnade Smålandskampen, som HV71 förlorade med 0–3, med en istid som landade på elva minuter och 19 sekunder.

– Det är så kul att spela igen, givetvis mycket roligare än att behöva sitta på läktaren. Sedan är det en tuff tid att komma tillbaka på, med bara några veckor kvar av säsongen och där det är så oerhört viktiga poäng som står på spel i varenda match som är kvar, säger Joonas Nättinen.

Hur kändes det för dig där ute på isen?

– Bra, men jag måste se till att verkligen hitta tillbaka till matchrytmen så fort som möjligt. Jag vet att det inte finns så mycket tid kvar att göra det på, så jag måste se till att göra det snabbt. Men som sagt, det är så kul att spela igen, säger Joonas Nättinen.

Joonas Nättinen strax utanför HV71:s omklädningsrum i Vida Arena i Växjö.

Bild: Carl Ljungquist

Kul var det dock inte för hans HV71, som inte hade mycket att sätta emot ett skickligt och stabilt Växjö-lag. Efter 0–0 efter två perioder avgjorde Växjö med tre mål i den tredje.

Annons

– De ligger i toppen av tabellen och är bra på hemmaplan, så vi visste att det skulle bli en hård kamp. Vi satte oss i en bra situation inför den tredje perioden, men vi startade för slarvigt i tredje och lät det tyvärr glida oss ur händerna där, säger Joonas Nättinen.

Ni hade svårt att skapa chanser. Berodde det på Växjös sätt att spela, eller på att ni inte var tillräckligt bra den här kvällen?

– Lite både och. Det kändes som om vi hade handbromsen i lite grann. Det är ett lag som det är svårt att skapa chanser mot, men vi skulle ha gjort det bättre, tycker Joonas Nättinen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan