Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Sköna besked för HV-tränaren: ”Inte så illa som befarat”

HV71-lägret kan pusta ut. Interna poängkungen André Petersson åkte inte på någon allvarlig skada i lördagens landskamp.

– Det var inte så illa som befarat, säger HV:s huvudtränare Johan Lindbom, som har en bred trupp att tillgå inför tisdagens match mot Frölunda.

Text

André Petersson verkade vara på gott humör på måndagens isträning i Husqvarna Garden. Här i samspråk med Taylor Matson.

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Det var när Tre Kronor i lördags spelade match i Beijer Hockey Games mot Schweiz som olyckan var framme för HV-forwarden André Petersson.

32-åringen utgick med en skadekänning och fanns sedan inte med när Tre Kronor spelade mot Finland på söndagen.

En och annan HV-supporter hann nog bli rejält orolig över att Petersson skulle missa matcher i säsongsavslutningen med HV71. Men på måndagens träning i Husqvarna Garden fanns Petersson med på isen och körde för fullt.

– Det känns helt okej ändå. Det var en kille som landade på både knät och foten, men tur i oturen så var det inget jätteallvarligt. Får slänga på lite tejp och lite Alvedon och köra på, säger André Petersson efter träningen.

HV:s huvudtränare Johan Lindbom konstaterar att Petersson verkar vara spelredo trots allt.

Annons

– Ja, det var inte så illa som befarat. Det såg bra ut i dag, så jag hoppas att det inte är någonting där, säger Lindbom.

Annons

Det kryllade av spelare på HV:s måndagsträning. Samtliga spelare i den ordinarie truppen fanns med på isen till en början, men lagkaptenen Niklas Hjalmarsson lämnade träningen efter en stund.

– Ja, han har ett eget program som han följer och där får vi se vad som händer framöver. I övrigt såg det piggt ut. Kul att alla är med, säger Johan Lindbom.

Både Tyler Vesel och Joonas Nättinen är redo för spel nu då?

Ja, de är med och kör. Men de ligger lite efter i matchspel, så vi får se lite framöver. Vi har en god trend och jag tror inte att det handlar om att börja mixa runt och skaka om för mycket, utan vi har skapat någonting som känns tryggt nu. Men givetvis är det två bra killar som vi behöver, vi behöver alla nu.

Kommer nye Kalle Maalahti vara med i matchtruppen mot Frölunda?

– Vi är ännu inte hundra färdiga på om han är med då. Jag tycker att han såg jäkligt pigg ut nu på första träningen, det såg bra ut och det är kul att det blir konkurrens om alla platser. Det höjer någon procent på övriga också.

Efter en ledig helg laddar HV-herrarna nu om inför den spännande serieavslutningen. På förhand talar dock mycket för att Frölunda borta kan bli en tuff uppgift.

– Ja, det är det så klart. Men det finns inga lätta matcher i den här serien, så det kvittar ju egentligen. Frölunda borta är skitkul och jag ser fram emot det, säger Johan Lindbom.

Annons

Annons

Johan Lindbom, HV71:s huvudtränare.

Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån

Niklas Hjalmarsson på is på måndagens HV-träning.

Bild: Carl Ljungquist

Fakta

Frölunda–HV71

När: Tisdag 14 februari, 19.00.

Vad: SHL, omgång 43.

Var: Scandinavium.

Läget i HV71: Samtliga spelare i den ordinarie HV-truppen fanns inledningsvis med på måndagens träning, men lagkaptenen Niklas Hjalmarsson, som har varit uppsatt på skadelistan den senaste tiden, lämnade isen en bit in på träningspasset. HV står inför tisdagskvällens match på 47 poäng på 42 matcher och ligger på 13:e och näst sista plats i tabellen. Frölunda är femma med 67 poäng på 42 matcher.

JP/Jnytts Carl Ljungquist tippar: 3–2.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan