Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Nye HV-backen klev in i hetluften – efter otäcka skadan

Kalle Maalahti inledde sin HV-debut som sjundeback – men fick mer eller mindre omgående hoppa in i hetluften.

– Jag tror att vi kan avsluta den här säsongen starkt, säger 31-åringen efter tisdagskvällens dramatiska tillställning mot Frölunda.

Text

Kalle Maalahti fick fira en 4–3-seger efter straffar i sin första match med HV71.

Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Annons

Så sent som i måndags gjorde Kalle Maalahti, som HV71 har lånat in från den finska klubben SaiPa, sin första träning med sin nya klubb.

Redan på tisdagskvällen fanns den landslagsmeriterade backen från Finland med i HV:s matchtrupp. Men han inledde bortamatchen mot Frölunda på bänken som sjundeback.

– Inför matchen var det lite nervöst, så klart. Men när jag väl kom ut på uppvärmningen kände jag mig lugn, kände att jag litade på mig själv och på mina lagkamrater. Så när matchen startade var jag inte särskilt nervös, säger Kalle Maalahti.

Annons

Annons

SHL-bataljen hann knappt starta innan Maalahti fick lämna bänken och hoppa in i hetluften. Hans landsman Oliwer Kaski fick en puck rakt upp mot ansiktet, blödde rejält från munnen och tvingades lämna isen.

Strax efter matchen rapporteras det från HV-lägret att Kaski, som inte återvände till spel efter den otäcka smällen, hade fått åka till akuten och sy. I Kaskis ställe fick Kalle Maalahti bilda backpar med Eric Martinsson.

– Det kändes bra. Jag försökte bara att ha kul där ute på isen och njuta av att vara här och spela, säger Kalle Maalahti, som har nummer 12 på sin HV-tröja.

HV-backen Oliwer Kaski fick en puck rakt upp i ansiktet tidigt i den första perioden.

Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Den nye HV-backen fick en händelserik SHL-debut. Matchen mellan Frölunda och HV71 blev nämligen en dramatisk historia, som efter 3–3 efter ordinarie tid och förlängning fick avgöras på straffar. Där var HV strået vassare, vann matchen med 4–3 och fick två poäng med sig hem till Jönköping.

– En bra laginsats av oss och jag är väldigt glad över hur det här slutade. Det var två väldigt betydelsefulla poäng för oss, en mycket viktig seger som jag tror kan bära oss framåt. Jag tror att vi kan avsluta den här säsongen starkt, säger Kalle Maalahti, som spelade totalt 21 minuter och 12 sekunder i sin allra första match med HV71.

Annons

Förre HV-backen Andreas Borgman och nye HV-backen Kalle Maalahti i en duell.

Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan