Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV-läkarens besked efter stjärnans skadesmäll: ”Kommer att undersökas”

HV-forwarden André Petersson åkte på en skada när Tre Kronor mötte Schweiz i Beijer Hockey Games på lördagen. Nu uttalar sig HV71:s lagläkare om Peterssons status.

Text

André Petersson.

Bild: David Wreland/Bildbyrån

Annons

Efter skadesmällen han åkte på i mötet med Schweiz stod 32-årige André Petersson över Tre Kronors möte med Finland på söndagen.

Tre Kronor besegrade Finland med 3–1 och vann tack vare det turneringen, som spelades i Malmö. De svenska målen gjordes av Theodor Lennström, Hardy Häman Aktell och den förre HV-spelaren Anton Bengtsson.

Efter söndagens landskamp uttalade sig HV-läkaren Jonas Kalman om läget med André Petersson. Detta i en kortare kommentar som publicerades på HV71:s Twitterkonto.

Annons

Annons

– André Petersson stod över dagens landskamp för säkerhets skull och kommer att undersökas mer på hemmaplan under måndagen, säger Jonas Kalman.

André Petersson återvände inför säsongen 2022/2023 till HV71, efter tre år i Nordamerika och åtta säsonger i KHL. På de 37 SHL-matcher Petersson hittills har spelat den här säsongen har han gjort 29 poäng. Med den noteringen toppar han för närvarande lagets interna poängliga.

Jonas Kalman.

Bild: Magnus Sundvall, Arkivbild

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan