Annons

Annons

Annons

Örebro–Frölunda

Örebros besked – förlänger med centern

Robert Leino har gjort tre raka säsonger i Örebro.
Nu står det klart att det blir två till.
Den finländske centern har förlängt kontraktet.

Text

Robert Leino stannar i Örebro.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Annons

Leino anslöt till Örebro 2020 och gjorde succé med 33 poäng, varav 15 mål den första säsongen. Han var starkt bidragande till Örebros lyckade säsong med SM-semifinal mot Växjö där Leino själv dock fick kasta in handduken med ett benbrott.

Den andra säsongen blev inte lika framgångsrik där Leino fick vänta till sin 37:e match innan han gjrode sitt första mål. Totalt landade han på tre fullträffar och 13 framspelningar.

Annons

Annons

Leino har dock under alla sina säsonger varit uppskattad för sitt tvåvägsspel och den här säsongen har han också studsat tillbaka poängmässigt där han redan är uppe i 22 pinnar på 39 matcher, varav sex mål.

Och nu blir det alltså en fortsättning i klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– Vi är jätteglada att Leino väljer att fortsätta sin hockeyresa hos oss i Örebro. "Bobby" som vi kallar honom är en laglojal spelare som är väldigt användbar i olika spelformer. "Bobby" är i en bra ålder och vi tror att han kan ta ytterligare steg. Under åren hos oss har han både spelat center och på en kant vilket vi ser som ett stort plus. Vi tror väldigt mycket på "Bobby" och vi ser fram emot att fortsätta jobba med honom under de två kommande säsongerna, säger Örebro Hockeys general manager Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

– Mitt första alternativ har hela tiden varit att fortsätta i Örebro och det känns jättebra att allt är klart nu. Jag och min familj trivs väldigt bra här och jag älskar att spela i Behrn Arena. Jag tycker att vi som lag tar steg framåt hela tiden och jag vill vara med och bidra till att vi tillsammans når framgång, säger Robert Leino.

Därmed återstår sju namn bland spelare med utgående kontrakt: Kristian Näkyvä, Jani Lajunen, Rihards Marenis, Radek Muzik, Rodrigo Abols, Marcus Hardegård och Linus Öberg. Där har Abols redan bekräftat att han är klar för Rögle, medan Hardegård och Öberg uppges vara klara för Luleå respektive Frölunda.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan