Annons

Annons

Annons

Växjö–Örebro

Glenn saknades – tidig återkomst utesluts

Glenn Gustafsson har varit utanför Växjös lag i tre matcher.
Petad och på väg till Örebro?
Absolut inte, säger tränaren Jörgen Jönsson.
– Han är satt i träning helt enkelt för att komma i toppform till slutspurten och slutspelet.

Text

Glenn Gustafsson har saknats de tre senate matcherna och var utanför laget mot Örebro.

Bild: Johanna Wallen/Bildbyrån

Annons

Jörgen Jönsson var nöjd med att hans Växjö kunde vända och vinna mot hans gamla klubb, Örebro. Till slut 4–3 i förlängning, kvitteringen kom dessutom med mindre än två minuter kvar med plockad målvakt.

– Jag är jättenöjd totalt sett. Jag tycker att vi gör en stabil förstaperiod och får spelet ungefär dit vi vill. Vi kommer ändå från tre förluster på raken. Vi tar över fullständigt i andra och skapar några riktigt bra chanser. Det skulle varit mycket roligare att komma ur en sådan period med mer än 1–1.

Annons

Annons

– Sedan får vi inte fart i tredje och det är vår sämsta period i matchen. Men vi hittar styrka att komma tillbaka och det är jag jätteglad över för vi kommer från en tuff period.

Glenn Gustafsson fanns inte med i Växjös laguppställning för tredje matchen i rad. Det berodde varken på skada eller sjukdom. Men det rör sig heller inte om en petning av Växjöforwarden som ju uppges vara klar för en återkomst till Örebro nästa säsong.

– Det har mer att göra med att vi velat träna Glenn i några veckor här. Han har haft en ganska tuff säsong med långtidsskada. Sedan kom han tillbaka och blev sjuk direkt. Vi tycker kanske att han blivit straffad fysiskt för det. Så han är satt i träning helt enkelt för att komma i toppform till slutspurten och slutspelet.

Glenn Gustafsson.

Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Det sitter många örebroare och hoppas på att Glenn ska komma till Örebro redan nu men det kan vi alltså slå ifrån oss?

– Ja, det kan vi göra. Han är inte petad på det sättet utan han är i träning och kommer komma tillbaka starkare än någonsin, säger Jönsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan