Annons

Annons

Annons

Rögle–Leksand

Stjärnbackens kritik efter matchstraffet: ”Delas inte ut ett enda slag”

Uttagen i landslaget – och utvisad från matchen.

Anton Lindholm, 28, hade en händelserik tisdag.

– Jag vet ärligt talat inte vad jag kunde ha gjort annorlunda, säger Leksands backstjärna efter 4–1-segern mot Rögle.

Text

Leksand imponerade stort i den viktiga bortamatchen mot Rögle på tisdagskvällen.

Ett effektivt dalalag gick fram till 2–0 på sina tre första skott på mål (Kalle Östman och Olle Alsing), och ledningen dubblades sedan i mittperioden.

Fyramålsunderläget blev övermäktigt Rögle i tredje perioden. Skåningarna reducerade visserligen i spel fem mot tre i slutminuterna, men LIF vann till slut med klara 4–1.

– Jag tycker vi reder ut deras anstormning bra i första perioden, och lyckades också avvärja ett tidigt powerplay för dem som gjorde att vi fick momentum, säger Leksandsbacken Anton Lindholm efteråt.

Annons

Annons

Anton Lindholm och Oskar Pettersson åkte på varsitt matchstraff för sin ”brottningsmatch” i andra perioden.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Segern gör att hockeymasarna nu har fyra poäng ned till Rögle på elfte plats i tabellen (upp till sexan Timrå på kvartsfinalplats skiljer alltjämt fem).

– Vi är medvetna om att det här är en stor vecka för oss, men vi ser bara möjligheter. Fint att börja veckan på det här sättet, det bådar gott inför fortsättningen, säger Lindholm vars Leksand möter Rögle på nytt på torsdag och därefter Örebro borta på lördag.

– Det kan bli lite infekterat när man möter lag ”back to back” och nöter på varandra. Men det är bara att välkomna det i så fall och vara redo på torsdag.

Det skulle ha varit två minuter för wrestling

Redan i slutet av den andra perioden fick Lindholm personligen känna på den där infekterade stämningen när ett desperat Rögle, i underläge 0–4, skickade in junioren Oskar Pettersson, 18, för att starta en fajt mot stjärnbacken.

Det ”lyckades” i någon mening då Pettersson fick med sig Lindholm ut i ett matchstraff för duon, men ogillades av LIF-backens kollegor.

– Jag tycker den är hård. Det är lite för enkelt att kunna gå in och ta bort vår bästa spelare så där, sa Olle Alsing till C More.

– 20 minuter för ”fighting”. Det skulle ha varit två minuter för ”wrestling” för det utdelades inte ett enda slag, sa Björn Hellkvist.

Leksands stjärnback Anton Lindholm hade en händelserik tisdag: Först uttagen i landslaget – sedan utvisad från matchen mot Rögle.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Annons

Huvudpersonen själv håller med:

– I ärlighetens namn vet jag inte vad jag kunde ha gjort annorlunda för att slippa bli utkastad ur matchen, säger Anton Lindholm.

Annons

– Jag tycker att jag står där ganska lugn och håller i min klubba väldigt länge för att visa att jag inte är den som förstärker situationen. Men när det börjar slitas i hjälm och axelskydd så måste jag få göra nånting.

Så ”fighting” är en felbedömning av domarna?

– Det tycker jag absolut, för det delas inte ut ett enda slag. Men, men, vi vann och det är det viktigaste. Då får man släppa och gå vidare.

Anton Lindholm hade fler anledningar att le än själva slutresultatet i Ängelholm. Tidigare på tisdagen tog förbundskapten Sam Hallam ut honom i den Tre Kronor-trupp som ska spela Beijer Hockey Games i Malmö nästa vecka.

– Ärofyllt, såklart. Och det känns lite extra bra i och med att jag inte kunde vara med förra gången (i november på grund av skada, reds. anm.). Skönt att få chansen att spela inför den nya tränarstaben, säger Lindholm som numera har botat sin onda rygg från i höstas.

Leksands Kalle Östman gjorde en ny stor match med två mål i segermatchen mot Rögle (4–1).

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Annons

– De (Sam Hallam och Stefan Klockare) ska ju vara där i ett par år, så varje chans man får att ge dem ett gott intryck är ju positiv.

Anton Lindholm spelade VM för Sverige förra våren. Årets mästerskap avgörs i Finland och Lettland i maj.

Annons

– VM vore en jättebonus och krydda om det blir så. Det är en jätterolig turnering att spela, men VM ligger långt fram i tiden än så det är inget jag tänker på redan nu.

Anton Lindholm har svarat för 15 poäng (4+11) på 38 matcher så här långt i Leksandströjan, men Sam Hallam hintar om en defensiv roll i Tre Kronor.

– Det köper jag, för det är ändå defensiven som har tagit mig dit jag är i dag.

Fakta

Matchfakta/SHL

Rögle BK–Leksands IF 1–4 (0–2, 0–2, 1–0)

Första perioden: 0–1 (9.43) Kalle Östman (Carter Camper), 0–2 (13.44) Olle Alsing (Jon Knuts).

Andra perioden: 0–3 (11.37) Kalle Östman (Lian Bichsel, Lucas Elvenes), 0–4 (14.35) Justin Kloos (Matt Caito), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–4 (17.51) Adam Engström (Linus Sjödin), spel fem mot tre.

Skott: 37–25 (8–6, 8–14, 21–5).

Utvisningar, RBK: 3x2, 1x5, 1x20. LIF: 6x2, 1x5, 1x20.

Domare: Johan Magnusson, Kristoffer Folkstrand.

Publik: 5 596.

Leksands IF i Catena arena: Mantas Armalis, (Gustaf Albihn) – Matt Caito, Anton Lindholm, Carter Camper, Kalle Östman, Lucas Elvenes – Tobias Ekberg, Patrik Norén, Oskar Lang, Patrik Zackrisson, Justin Kloos – Anton Johansson, Olle Alsing, Emil Heineman, Jon Knuts, Carter Ashton – Martin Karlsson, Arvid Eljas, Marcus Karlberg – Lian Bichsel, Felix Unger-Sörum.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan