Annons

Annons

Annons

Växjö–Örebro

Klassmål – framför ögonen på Hallam

Emil Larsson togs ut Sam Hallams Tre Kronor-trupp.
Sedan stod han för ett drömmål framför ögonen på förbundskaptenen.
– Jättekul att få vara med och få chansen när jag missade senast, säger Örebroforwarden.

Text

Emil Larsson efter sitt klassmål mot Växjö.

Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Annons

En poäng i en tuff bortamatch. Taget? Nja, det benet ville inte Emil Larsson stå på efter att Växjö kvitterat sent och sedan avgjort i förlängning.

– Nej, för fan. I dag tycker vi ska ha tre poäng. Men det är små marginalen, det är lite studspuckar, men så är det i hockeyvärlden.

Örebro var illa ute efter två perioder men höll siffrorna nere till uddamålet. Och kom tillbaka starkt i tredjeperioden och vände till ledning.

Vad hade ni pratat om inför den?

– Att tro på det. Vi vet att vi varit bra i tredjeperioderna. Man måste tro på det för att vinna hockeymatcher. Och gör en stark push och en bra tredjeperiod. Sedan är det en jävla skitpuck som de får slå in. Eller skitpuck ... de stoppar in puckarna. Det är jäkligt surt.

Annons

Spelet i sig hade Larsson inte mycket att anmärka på.

– Jag tycker det är ganska jämnt överlag. Visst, de får snurra lite i andra men jag tycker vi spelar tajt och vi har också lägen att göra mål. En jämn match.

Annons

Larsson var den som fick sätta kvitteringspucken. Framspelad av Mathias Bromé höll han undan den backcheckande Kalle Kossila innan han fintade bort målvakten Emil Larmi och la in pucken i mål. Klassaktion.

– Jag såg nästan direkt att jag och "Bromme" hade en två mot etta och förstod väl nästan att jag skulle få pucken också. Det var inte så mycket att fundera på. Jag känner mig i bra form och jag känner mig stark. Det är det jag ska utnyttja.

Larsson kom tillbaka från lång skadefrånvaro efter nyår och har gått mållös fram till att han satte 3–1 i tom kasse mot Leksand i lördags. Men även om målen först kommit på slutet så känner han att spelet varit där.

– Ja, faktiskt. Jag tycker jag spelat ganska bra och kommit igång till en hög nivå ganska fort. Jag har varit stark i närkamperna. Sedan var det så klart lite tajming som saknades men jag tycker jag kommit in i det fort och spelat en bra hockey.

Så pass bra att han på nytt blivit uttagen i Tre Kronor som nästa vecka spelar hemmaturneringen Beijer Hockey games i Malmö. Larsson togs ut till Sam Hallams trupp redan i höstas men då satte knäskadan stopp för hans medverkan.

– Jättekul att få vara med och få chansen när jag missade senast.

Sam Hallam var här i dag, han verkar ha ett gott öga för dig?

– Ja, det får man väl säga. Så klart jättekul att få vara med.

Annons

Sam Hallam.

Bild: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Annons

Bara några meter bort sitter Rasmus Rissanen på träningscykeln och varvar ned. Han är tillsammans med Robert Leino Örebros inslag i den finska truppen och kommer få ställas mot sin lagkamrat, Larsson.

– Heads up finnarna, säger Larsson med ett flin.

– Jag tror de är mer oroliga än jag.

SHL går nu in i den sista fjärdedelen av säsongen, 13 matcher återstår.

– Närmare och närmare det roliga. Det är viktiga matcher som kommer. Små marginaler också, så det gäller att man orkar hela tiden i varje match. Det är verkligen viktiga poäng det handlar om nu. Det är nu vi ska koppla på och spela vår bästa hockey.

Örebro är femma och har sex poäng ner till sjundeplatsen utanför direktplatserna till kvartsfinalerna.

– Vi har allt i egna händer. Spelar vi den hockey vi kan och ska så har vi allt i egna händer.

Behöver ni skruva på något?

– Allting. Ju längre säsongen gått desto mer behöver du skruva åt. Det är de små detaljerna, men det är framför allt att orka hela tiden.

Orkar du?

– Jag orkar hur mycket som helst, säger Larsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan