Annons

Annons

Annons

HV71–Leksand

Ny matchavgörande insats från Armalis: ”Ger mig en trygghet”

En match med heta känslor och mängder av utvisningar.

Men Leksands trygga punkt bestod när Mantas Armalis återigen storspelade mellan stolparna mot HV71.

– Det skapar en trygghet hos mig som jag kan sprida vidare, säger målvakten efter matchen.

Text

Leksands segertrend håller i sig.

Mot HV71 kom fjärde raka vinsten i en match som på många sätt avgjordes i utvisningsbåset.

– Vi spelar ganska stadigt. Täcker mycket skott och uppoffrande spel. Sen är vi effektiva där vi behöver vara effektiva. Särskilt i special teams, både bakåt och framåt, säger Mantas Armalis om insatsen.

Mantas Armalis stod för ytterligare en bra insats när Leksands vann mot HV71.

Bild: CARL SANDIN

– Det var hårt spel, och många situationer som man kan känna är lite tveksamma. Men det hör till och det är skönt att vi kunde vara effektiva när vi fick fördel av det.

Efter två mål i powerplay i sista perioden kunde Leksand få med sig en uddamålsseger. På isen uppstod ofta röriga och stökiga situationer, men genom hängivet arbete kunde LIF återkommande gå segrande ur både närkamper och matchavgörande moment.

Annons

Annons

– Dessa är lika viktiga som alla andra segrar, men samtidigt höjer det också moralen när man vinner på det här sättet när det inte alltid är enkelt och krävs lite extra. Det är jätteskönt att vi kan fiska upp sådana poäng, säger målvakten.

Tänker man för mycket blir man straffad

Mantas Armalis stod återigen för en imponerande insats i målet och menar att det mesta i försvarsspelet på senare tid förändrats till det bättre.

– Jag tycker att vi alla har höjt oss. Jag har fått bättre hjälp bakåt och det skapar en trygghet hos mig som jag sen kan sprida vidare. Allt klaffar lite bättre än det gjorde innan nyår under en period då vi hade det lite tuffare, säger han och fortsätter:

– Det kanske också är anledningen att vi hade det lite tuffare tidigare. Förändringar tar tid och man måste nöta in saker. Tänker man för mycket i den här branschen blir man straffad och nu när det känns som att allt klaffar mer blir det enklare.

Mantas Armalis är trea i målvaktsligan i räddningsprocent.

Bild: CARL SANDIN

Efter matchen i Jönköping är Armalis trea i målvaktsligan sett till räddningsprocent och fortsätter skänka en trygghet till laget.

Annons

– Det går åt båda håll. Jag får jobba med mycket skott utifrån och får jobba med lägen som inte alltid är så farliga. Även fast det blir mycket skott behöver man kanske endast behöver göra ett fåtal större ingripanden. Det ger mig en trygghet och ett självförtroende, samtidigt som det går i en cirkel. Vi föder varandra där, säger Armalis.

Fakta

Räddningsprocent SHL:

1. Linus Söderström, Skellefteå: 93,88%

2. Emil Larmi: Vaxjö: 93,24%

3. Mantas Armalis, Leksand: 92,54%

4. Tim Juel, Oskarshamn: 91,68%

5. Jacob Johansson, Timrå: 91,41%

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan