Annons

Annons

Annons

Leksand–Örebro

Leo om petningen: ”Man är ju besviken”

Leo Carlsson fick vila mot Oskarshamn.
Nu berättar han själv om känslorna att ställas utanför laget och varför det inte klickat efter JVM.
– Det har blivit lite mer brunkarhockey från min sida sedan jag kom hem, säger supertalangen.

Text

Leo Carlsson fick se matchen mot Oskarshamn från pressläktaren. Bredvid syns skadade Philip Holm.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Annons

Många hajade nog till när de såg Örebros laguppställning mot Oskarshamn. Ingen Leo Carlsson.

Sjuk?

Skadad?

Svar, nej på båda.

Niklas Eriksson valde helt enkelt att vila honom.

– Vi har sett i hans prestationer under den här perioden att han inte riktigt haft den glöden i ögonen och den energin som är så typisk för Leo. Han spelar normalt på någon form av energi och kreativitet, och nu har det sett lite trögt ut. Och det är inte konstigt. Det har varit en otrolig säsong för Leo, på många olika sätt, sa Örebrotränaren efter förlusten.

Så i stället fick Leo se matchen från pressläktaren tillsammans med skadade Philip Holm.

Annons

Och det är förstås skittråkigt?

Annons

– Ja, så är det. Men så är det ibland som hockeyspelare. Det är inte alltid det går rätt, säger Leo efter fredagens träning.

Köper du Niklas förklaring?

– Både ock. Man är ju besviken över att inte få lira så klart. Det borde man vara.

Leo har haft en lysande säsong. Han fyllde 18 så sent som på annandag jul men har ändå varit en av lagets ledande spelare offensivt med sina 17 poäng (5+12) på 30 matcher.

Men väl tillbaka från JVM har han haft det tuffare, vilket brukar vara en ganska vanlig effekt för spelare som varit iväg på det mästerskapet. En slags baksmälla.

– Det är svårt att förklara. Själva spelet har väl inte suttit. Det har blivit lite mer brunkarhockey från min sida sedan jag kom hem. Självförtroendet har jag alltid haft men det är inte samma lir med pucken. Men jag vet att det finns där. Bara att komma tillbaka hungrigare. Sedan får man se vilka man får lira med också.

Blir det tändvätska?

– Ja, det är klart. Man vill bevisa för sig själv i första hand men också visa för andra att jag är bra. Det är bara att gå ut och köra.

Leo Carlsson.

Bild: Lasse Wirström

Leo är en av hockeyvärldens största talanger. Så sent som i veckan kom rubriker på att han rankas som nummer tre inför sommaren NHL-draft. Med det tillkommer så klart en del press.

Annons

– Men det är bara kul att folk kollar på mig. Det är så jag tar det. I går mötte jag en som flugit hit för att kolla på mig. Men så fick han träffa mig på pressläktaren i stället, säger Leo och skrattar.

Annons

Från vilken klubb?

– Arizona.

Han får försöka igen mot Leksand kanske?

– Ja, precis.

Om du nu får spela?

– Ja, jag vet inte. Jag har inte hört något än.

Men du är redo?

– Ja, det är jag. Jag känner mig taggad.

Tränaren Niklas Eriksson säger det inte rakt ut men nog låter det som att Leo får chansen igen i lördagens bortamatch mot Leksand.

– Vi har inte satt kedjorna än, men det är mycket möjligt att han går in och spelar, säger Eriksson.

Oavsett laguppställning kommer det krävas en kraftig nivåhöjning från Leos Örebro efter plattmatchen, 1–5 i baken, mot Oskarshamn.

– Det jag såg från läktaren var att det kändes lite rörigt. Speciellt i andra perioden. Vi släpper till alldeles för mycket chanser emot oss, säger Leo.

Örebro har vunnit båda mötena mot Leksand den här säsongen och har historiskt haft anmärkningsvärt lätt mot dalalaget. Men ändå är det en tuff bortamatch som stundar.

– Ja, det tror jag också. Hemmaplan en lördag, då är alla taggade. Men det ska bli kul.

Fakta

Inför Leksand–Örebro

Vad: SHL, omgång 38.

När: Lördag, 18.00.

Var: Tegera arena.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Läget i Örebro: Philip Holm är skadad. Adam Hofbauer utlånad till Almtuna. Har två raka förluster.

Läget i Leksand: Saknar tongivande spelarna Marek Hrivik och Mikael Ruohomaa. Även John Quenneville är borta och frågetecken finns för Jesper Kandergård.

Tabellen: Örebro är femma på 60 poäng. Leksand sjua på 55.

Preliminärt lag

Målvakter: Jhonas Enroth (Jonas Arntzen).
Backpar: Kristian Näkyvä, Rasmus Rissanen – Filip Berglund, Gustav Backström – Marcus Hardegård, Niklas Nilsson. Sjundeback: Elias Pettersson.
Kedjor: William Wikman, Jani Lajunen, Emil Larsson – Oliver Eklind, Christopher Mastomäki, Elias Ekström – Robert Leino, Rodrigo Abols, Mathias Bromé – Linus Öberg, Milton Oscarson, Leo Carlsson. Extraforward: Radek Muzik.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan