Annons

Annons

Annons

Ishockey

Dubbla glädjebesked för talangen – får nytt avtal med LIF

Säsongen fortsätter att rulla på för Leksands stortalang Anton Johansson.

Under onsdagen blev backen för första gången uttagen till landslaget, sedan skrev han på ett rookieavtal med LIF.

– Det känns lite overkligt, säger 18-åringen.

Text

Förra säsongen kom seniordebuten, nu har Anton Johansson passerat 100 minuter i SHL. 18-åringen anslöt från Djurgården säsongen 20/21 och sedan dess har utvecklingen gått spikrakt för backtalangen.

– Man trodde inte det här själv när jag kom till Leksand. Det känns lite overkligt att man skrivit på ett seniorkontrakt, säger Anton Johansson.

Enligt kollektivtal måste juniorspelare som passerat 100 minuter i högstaligan erbjudas ett rookieavtal, vilket är ett första seniorkontrakt som för Johansson sträcker sig säsongen ut.

Annons

Annons

Anton Johansson fick dubbla glädjebesked under onsdagen.

Bild: Bildbyrån

Anton Johansson känner själv att utvecklingen gått väldigt fort, men är samtidigt inte överraskad då det finns hårt arbete bakom framgångarna.

– För lite mer än ett år sedan spelade jag i J18 och hade inte en tanke på det här. Så det är klart man är lite förvånad att det gått så fort, men samtidigt har jag också jobbat stenhårt för det så jag skulle väl säga själv att det är välförtjänt. Men det känns fortfarande overkligt, säger han.

Utöver kontraktslyckan fick 18-åringen ytterligare ett glädjebesked under onsdagen. För första gången ska han även dra på sig landslagströjan och representera juniorkronorna i en femnationsturnering som spelas i Ängelholm den 7–11 februari.

– Det är självklart en ära att få representera sitt land i en turnering. Det är lite pirrigt och man ser fram emot att det ska dra igång och få testa på lite landslagshockey, avslutar han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan