Annons

Annons

Annons

Örebro–Oskarshamn

”Är bara irriterad – inte okej på hemmaplan”

1–5 mot Oskarshamn.
En rejäl missräkning, ett rejält bottennapp.
Mathias Bromé höll inte igen efteråt.
– Jäkligt frustrerande när vi släpper in mål på det sättet som vi gör, säger Örebroforwarden.

Text

Nedslående Örebrospelare.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Annons

1–5 hemma mot Oskarshamn. Det är lätt att dra till med ordet bottennapp. Och det är ett ord Mathias Bromé skriver under på.

– Ja, det skulle jag göra. Det är alldeles för dåligt. De vinner fler närkamper än oss och tävlar hårdare. De gör mer mål. Så är det, säger Bromé.

Varför blir det så?

– Jättebra fråga att ställa. Det är så nära inpå så jag vet inte hur jag ska summera det. Jag är mest bara irriterad just nu.

Oskarshamn hade gått upp i en 2–0-ledning i första perioden, men i andra fick Örebro kontakt tidigt andra när Rodrigo Abols reducerade i powerplay.

– Vi får lite momentum när vi gör mål i powerplay. Men sedan släpper vi in två skitmål som vi inte ska släppa. Då får de tillbaka sitt momentum och de är bland de skickligaste lagen på att lira. Vi släpper till för mycket lägen.

Annons

Annons

Ja, Oskarshamn gick upp till 4–1, det fjärde på ett högst märkligt sätt när Mathias Bromé och Oliver Eklind lämnades helt ensamma mot den anfallande duon John Dahlström och Jonas Engström som klapp klapp-spelade sig fram till 4–1.

– Jag tror det är ett dåligt byte, jag vet inte riktigt vad som händer. Jag och "Ekan" blev själva. Sedan vilka som är bakom, det vet jag inte men det känns som att någon åker och byter i alla fall.

Ett av många dåliga beslut i kväll?

– Ja, så är det. Jag tror du på läktaren också ser hur det ser ut. Det är inte okej på vår hemmaplan. Det gäller att vi laddar batterierna och kommer ut bättre mot Leksand på lördag.

Ahti Oksanen fastställde slutresultatet till 5–1 på straff i tredje perioden. En rejäl missräkning för Örebro.

Är det här en engångsföreteelse eller har det hänt lite för många gånger?

– Jag vet inte, vad har vi tagit? Elva vinster de 14 senaste va? Vet inte om man kan säga att det hänt för mycket. Men sedan är det klart att de två senaste matcherna inte är bra nog och vi måste lära oss om vi ska vara ett topplag i den här serien. Det gör vi inte i kväll.

Mathias Bromé.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Omformulerar frågan. Känns det som att dipparna i matcherna varit för djupa? Inte bara nu utan även tidigare.

Annons

– Men då har vi hittat vägar att vända inför tredje. I dag gör vi inte det. Det är bara frustrerande att vi släpper till sådana lägen. Du ser på slutet hur vi släpper till för mycket. Då är de farliga.

Annons

Mathias Bromé gjorde vad han kunde, rev och slet och hade en assist till Rodrigo Abols mål.

– Man försöker så gott man kan och gör sitt bästa och vill att det ska bli bättre. Men ibland studsar det inte med oss. Det blir bara jäkligt frustrerande när vi släpper in mål på det sättet som vi gör. Det är onödiga grejer.

Hur lät det i pauserna. Röt ni ifrån mot varandra?

– Klart att vi pushar varandra där uinne. Vi vet att vi är starka och har en bra känsla men ställer höga krav på varandra. Det var inte okej i dag.

Två förluster nu. Är det en formsvacka?

– Svårt att svara på om det är en svacka eller inte. Det går upp och ner, men det är nu det är viktigast att vara som bäst. För det är nu det kommer att avgöras om platserna där uppe. Det gäller att vi laddar om och steppar upp på lördag.

Örebrosupportrarna ska inte vara oroliga?

– Nej, vi har ett starkt lag och en tro på det vi gör. Jag tycker vi visat det långa stunder den här säsongen. Jag tycker inte att man ska dra för stora växlar över två matcher. Men det gäller att vi studsar tillbaka, säger Bromé.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan