Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV71 rasade ihop som ett korthus: ”Jag vet inte vad jag ska säga”

Om HV71 klarar sig kvar i SDHL så gör man det endast tack vare att AIK är ännu sämre.

Det är den bittra sanningen.

Text

Hilda Svensson, en av få ljusglimtar mot SDE i brakförlusten.

Bild: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Annons

Efter att mer eller mindre blivit förnedrade på bortaplan av SDE i Enebybergs ishall så finns det bara en räddningsplanka kvar. Man måste ta sig förbi AIK, som är tre poäng före och med två matcher mer spelade om det ska bli fortsatt spel i den högsta serien.

Klarar man inte det väntar kval för HV71 och som det ser ut - och har sett ut hela säsongen - så är det ett kval som inte jönköpingstjejerna inte vill uppleva för det finns i nuläget inget som talar för att man skulle klara av det.

SDE, en stockholmsklubb med rötterna i Danderyd, behövde inte förta sig för att göra fem mål på mindre än 12 minuter i den andra perioden. Förvandla 0-0 efter de första 20 minuterna till 5-0 och sedan var det godnatt för HV.

Annons

- Jag vet inte vad jag ska säga. Bedrövligt och riktigt uruselt spel från vår sida, framförallt i den andra perioden, suckar HV-tränaren Peter ”Humlan” Hammarström efter förlusten.

Annons

- Vi rasade ihop helt och hållet. Luften gick ur oss helt och det här var något som vi märkte av både i båset och ute på isen, fortsätter Hammarström.

Man brukar tala om ödesmatcher, och nu väntar AIK på hemmaplan på lördag innan det är dags för ett nytt möte med SDE på söndag, även den på hemmaplan.

- Vi måste lyfta oss. Framförallt så verkar det som om att tjejerna inte verkar förstå allvaret i det hela. Att det är nu som väldigt mycket står på spel.

Mot SDE inledde Lina Van Noort mellan stolparna, lämnade över till Anni Keisala efter 5-0 men då var det redan försent. Lina Van Noort hade ingen rolig kväll hon heller men fick i ärlighetens namn ingen större hjälp av sitt försvar heller.

Allra tyngst hade dock backparet Ella Viitasuo och Charlotte Wittich det. Viitasuo var inne på sju baklängesmålen. Wittich på sex. Man behöver inte påpeka att det här är långt ifrån SDHL-klass.

Samtidigt ska man komma ihåg att HV71 är hårt drabbat av skador, framförallt på backsidan där Mira Jungåker fick kasta in handduken innan matchen på grund av sjukdom, och mot SDE var även forwarden Kiira Yrjänen avstängd.

- Jungåker är med största säkerhet med i helgen igen. Kiira är avstängd även mot AIK på lördag men är med på söndag mot SDE igen. Vi behöver varenda spelare som finns för närvarande.

Tror du att ni kan komma igen efter det här?

- Det måste jag tro. Vi har mycket skicklighet i laget och det måste vi plocka fram nu. Mot SDE kändes det ändå bra innan matchen. Vi hade en god stämning i bussen upp och alla verkade påkopplade.

Annons

Annons

- Vi var visserligen inte bra i den första perioden heller men vi var i alla fall med rent målmässigt och hade 0-0 efter 20 minuter. Men det försvann ju direkt i den andra perioden.

Fakta

SDHL

SDE-HV71 8-2
(0-0, 5-0, 3-2)
Första perioden: -
Andra perioden: 1-0 (1.31) Michelle Löwenhielm (Mathea Fischer). 2-0 (3.32) Hannah Clayton Carroll (Michelle Löwenhielm/Kelly Murray). 3-0 (7.02) Celine Tardif (Maree Dijkema/Wiktoria Sikorska) spel fem mot fyra. 4-0 (8.37) Kayleigh Hamers (Emma Forsgren/Hanna Clayton Carroll). 5-0 (11.40) Leanne Ganney (-).
Tredje perioden: 6-0 (7.48) Leanne Ganneu (-). 6-1 (12.59) Ella Viitasuo (Hilda Svensson). 6-2 (16.24) Danielle Stone (Elin Svensson/Hilda Svensson). 7-2 (17.35) Leanne Ganney (Hannah Clayton Carroll). 8-2 (19.46) Tabea Botthof (-).
Utvisningar, SDE: Kayleigh Hamers 2+2, Jessica Kondas 2.
Utvisningar, HV71: Danielle Stone 2, Hilda Svensson 2, Sanni Hakala 2.
Skott: 36-23 (11-7, 18-5, 7-11)
Domare: Marcus Karlsson och Anna Hammar.
Publik: 35 i Enebybergs ishall.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan