Annons

Annons

Annons

Leksands IF:s silly season 2022/23

Camper om framtiden i Leksand: ”Svårt att prata om”

Carter Camper har varit en bärande spelare för Leksand under säsongen.

Amerikanens kontrakt löper ut efter säsongen, och framtiden är fortsatt oviss.

– Förhoppningsvis kan vi hitta en lösning snart, säger forwarden.

Text

Carter Camper har varit en av Leksands bärande spelare offensivt den här säsongen.

Med elva mål och tolv assist är forwarden en viktig kugge i powerplay och anfallsspelet generellt, men hur nästkommande säsong ser ut är fortsatt ovisst. Amerikanens kontrakt med Leksand löper ut efter säsongen, och fortfarande är inget bestämt kring Campers framtid i Dalarna.

Carter Camper har varit en viktig del av Leksands offensiv under säsongen.

Bild: DANIEL ERIKSSON

– Det är svårt för mig att prata om, såklart. Jag vill göra det som är bäst för min familj, min fru och mina barn. Jag vet vad det är och jag vet hur jag ser på min karriär framöver. Jag kommer att fortsätta spela och jag kommer fortsätta spela i Europa, säger Camper om kontraktssituationen.

Annons

Annons

34-åringen trivs bra i Leksand – som just nu är glödhett i SHL med tre raka segrar – men menar att det är mycket som ska falla på plats vid förhandlingsbordet.

– Jag kan inte svara på det nu, det är många saker som ska stämma. Det finns ekonomiska skäl, kontraktslängd, hur min fru och barn känner, hur jag passar in i laget. Det är alla dessa saker.

Fakta

Carter Camper:

Född: Rocky River, Ohio, USA

Ålder: 34

Position: Forward/Center

Familj: Fru och tre barn

Poäng säsongen 22/23: Elva mål och tolv assist

Aktuell: Kontrakt säsongen ut med Leksands IF

Spelaren som flyttat hit med fru och barn har hittat hem i Leksand, och menar att det lugna tempot på landsbygden i Dalarna gjort det lättare att anpassa sig.

– Det är tryggt och bra för barnen här. Det har varit en bra anpassning för familjen. Att komma över till Europa är ett stort beslut att göra som spelare med familj och barn. Men jag tror att allt blev enklare av anledningen att det är en så lugn plats. Barnen har fått mycket kompisar och pratar flytande svenska. Vi känner oss hemma, säger han.

Annons

Amerikanens kontrakt löper ut efter säsongen.

Bild: PÄR OLERT

Annons

Enligt uppgifter från Sportbladet har ledningen i Leksand redan nu bestämt sig för att inte förlänga amerikanens kontrakt. Spelaren själv menar dock att alla möjligheter fortfarande är tänkbara.

– Jag är inte säker än, men förhoppningsvis kan vi hitta en lösning snart. Inga dörrar är stängda, men jag ser fram emot att se vad som händer, avslutar Camper.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan