Annons

Annons

Annons

Örebro–HV71

”Jag fick gåshud efter tredje målet”

Han vill lägga den turbulenta tiden bakom sig och det får man sannerligen säga att han har gjort.
Rodrigo Abols klev fram med hattrick mot HV71.
Örebrokaptenen har 20 poäng de senaste tolv matcherna.
– Jag går bara ut och njuter av matcherna nu. Det var det jag kanske saknade i början lite grann, säger Abols.

Text

Inbäddat innehåll

Glatt och festligt i Behrn arena där Rodrigo Abols skjutsades runt på den toalett som han fick som pris för matchens lirare.

Och 5–2 kan se ut som klara siffror. Men det var inte en klar seger. Örebro kom undan med blotta förskräckelsen när HV71 höll på att äta upp hemmalagets 3–0-ledning.

– Ja, det är väl en never ending story för oss, antar jag. När vi går upp till 2–, eller 3–0 så vet man att det kommer bli tajt i slutet. Det är något som vi har pratat om. Man måste förvänta sig att laget man möter kommer pusha och försöka forcera. Men i dag blev det ett lyckligt slut och tre poäng, säger Abols.

Annons

Annons

Rodrigo Abols sätter spiken i kistan med sitt tredje mål mot HV71.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

– Det är något vi kan göra bättre, men det är också ett lag på andra sidan som spelar. De har gjort det några gånger där de kommer tillbaka och har skickligheten att göra det. För oss handlar det om att lära sig spela i 60 minuter.

Dest0 bättre start på matchen när Örebro hade ett ganska stort spelövertag och gick upp i en 2–0-ledning, båda målen inprickade av just Rodrigo Abols.

– På slutet har vi varit bra med från start. Kanske inte mot Timrå men speciellt hemma så ska vi komma ut med mycket energi och fysiskt spel. Det är vår styrka och det är därifrån vi skapar våra chanser.

Det andra målet var en riktigt delikatess när han i hög fart hittade första krysset bakom Joni Ortio i motståndarmålet.

– Det är härligt att få göra sådana mål. Leo (Carlsson) gjorde ett bra jobb med "Öbba" (Linus Öberg) för att vinna pucken. Det är en stor skillnad mot att bara dumpa och byta. Jag kom in och tog den mot mål och såg att målvakten gick ner ganska snabbt. Och som ni svenskar älskar att säga, krysset är alltid ledigt, säger han på klockren svenska.

Även på första målet.

– Ja, men det var mer en studsande puck som jag fick på bladet och sköt. Jag hade lite tur där.

Måljubel.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Annons

Och så 4–2-målet i tom kasse och hattrick.

– Mitt första i grundserien. Det är alltid härligt att få göra det. Jag tycker hela vår kedja var riktigt bra i dag. De två föregående matcherna har inte känts så bra personligen, jag hade inte så mycket energi. Men det hade jag i dag. Förhoppningsvis kan jag behålla det.

Annons

Och två lite svagare matcher må så vara. Dessförinnan har Abols varit glödhet med att göra poäng i nio raka matcher, hela 17 till antalet. Och nu studsade han alltså tillbaka från två poänglösa matcher med ett hattrick.

– Jag går bara ut och njuter av matcherna nu. Det var det jag kanske saknade i början lite grann. Tankarna var någon annanstans. Nu går jag ut och gör mitt bästa för laget och ger mitt hårdaste jobb och ska hjälpa laget att vinna. Om det är att det studsar med som i dag eller om det är att täcka skott eller vad det än må vara. Det handlar om att vi ska ta poäng.

Abols är som bekant klar för Rögle nästa säsong, vilket han själv bekräftade för NA. En intervju som skapade svallvågor och han var kanske hockeysveriges mest omtalade person där och då.

Men med distans till allt så kan den senaste tidens fina insatser vara en effekt av att han någonstans vet vad han ska göra nästa säsong. Det medger han själv.

– Möjligtvis är det så. Det var första gången jag var i den här situationen och det var mycket som kom ut av det. Men jag är glad att jag vänt säsongen och det känns som att jag spelar bättre. Jag spelar som jag själv har förväntningar på att jag ska göra först och främst, men också vad folk förväntar sig av mig.

Annons

Med lite distans till det som hände, hur ser du på allting?

– Vi har sagt allt som har sagt. Det är det förflutna. Nu fokuserar vi på det vi kan göra i dag.

Abols hyllade fansen efteråt.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Annons

Abols sa tidigare att han kommer göra allt för Örebro för resten av säsongen, även om han är klar för Rögle. Och nog får man säga att han lever upp till det.

– Ja, så är det. Och det ger självförtroende, jag vet att jag kan backa upp vad jag sa. Och jag känner förtroende från mina lagkamrater och folk runt omkring.

Känner du även fansens stöd?

– Ja, jag har känt mycket kärlek från dem. Vid tredje målet i dag fick jag gåshud över hur högljutt det var här inne.

Inte undra på det när segrarna fortsätter ticka in och Örebro är fortsatt på slutspelsplats. Nu väntar ett intensivt schema där det är trematchersveckor resterande del av säsongen, förutom landslagsuppehållet i februari.

– Det är kul. I slutänden vill vi bara ut och spela, det är därför vi är här. Det är kul att spela matcher och vi har visat tidigare att vi är bra när matcherna kommer tajt. Man kommer in i matchrytm. Det handlar om att ta hand om kropparna och gå ut köra bara.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan