Annons

Annons

Annons

Örebro–HV71

Galna räddningen: ”Vevar på den”

HV71-forwarden Fredrik Forsberg skulle bara lägga in kvitteringen i det öppna målet.
Men Jhonas Enroth räddade mirakulöst.
Sedan kunde Örebro gå ifrån till seger, 5–2.
– Frågar du mig var den i andra bättre, den var lite mer teknisk, säger Enroth.

Text

Rodrigo Abols gjorde hattrick när Örebro vann mot HV71,

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Annons

Det såg länge komfortabelt och säkert ut. Örebro hade gått upp i en 3–0-ledning efter två mål av Rodrigo Abols i den första perioden och ett av William Wikman i den andra.

Men det skulle till slut bli högdramatiskt.

HV reducerade i andra perioden och i tredje kom ytterligare mål när André Petersson prickade krysset och det skiljde bara ett mål i Örebros favör.

Och hemmalaget hamnade på hälarna när HV pressade ordentligt.

– Det gäller att spela hela matchen, säger Jhonas ENroth.

– Men vi får ändå en bra start. Sedan står väl matchen och väger de andra två perioderna.

Fredrik Forsberg, HV:s anfallsess, skulle få de stora lägena. I slutminuterna prickade han ribban med ett stenhårt skott. Andra gånger var det Enroth som klev fram med kvalificerade räddningar.

Annons

– Men det kändes ändå tryggt. Det kändes som att det var vår tur att vinna en sådan här match, så relativt trygg kände jag mig.

Annons

Men frågan är hur trygg han egentligen kände sig där i tredje perioden när nyss nämnde Fredrik Forsberg fick öppet mål. Skottet i första läget hade gått i stolpen och Enroth var helt överspelad, varpå Forsberg egentligen bara skulle lägga in den. Men på ett mirakulöst sätt lyckades Örebromålvakten få dit klubban och rädda.

Lagkaptenen Rodrigo Abols trodde knappt sina ögon.

– "Rothen" gör väl årets räddning där. Jag trodde det var 3–3 där. Men det är så "Rothen" är som person och spelare. Han ger aldrig upp. Grymt jobb av honom där, säger Abols.

Den störste matchhjälten var kanske ändå Jhonas Enroth som klev fram med några vansinniga räddningar.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Enroth själv säger så här:

– Jag ser att pucken ligger där och vevar på den. Sedan tror jag vi vevar samtidigt på den och det blir ett hopslag och den åker ut mot sidan.

Årets räddning?

– Det vet jag inte. Årets räddning, sånt där bryr jag mig inte om. Frågar du mig var den i andra bättre, den var lite mer teknisk.

Här rånar Enroth Fredrik Forsberg på kvitteringsmålet.

Bild: C More

Han syftar på den räddning han svarade för när Oliwer Kaski fick öppet läge. Kort efter blev William Wikman fri och satte 3–0. En ytterligare matchavgörande räddning med andra ord.

Annons

Ett skönt formbesked. Enroth hade innan matchen fem raka förluster, Spengler cup inräknat.

Annons

– Jag tycker att det var en stabil match från min sida. Jag tycker att jag spelat stabilt senaste matcherna även fast jag inte fått resultaten med mig. Jag försöker bara hålla samma nivå i stort sett hela tiden.

– Så är en säsong. Det gäller att inte få panik. Ibland har man tur att få med sig resultaten och ibland går det åt andra hållet.

Han gläds samtidigt med Jonas Arntzen som storspelat den sista tiden.

– Det är jättebra för oss. Vi kör på.

Andra raka trepoängaren befäster slutspelsplatsen där Örebro just nu är femma, sex poäng till godo ner till sjuan Timrå. Nu går säsongen in i ett skede där det är trematchersveckor resterande delen.

– Det tror jag bara är bra för oss. Bra att gå in i en bubbla och bara spela matcher hela tiden. Jag ser fram emot det.

Känner du att ni hittat något?

– Ja, absolut. Vi har ju ett grundspel som är otroligt bra. Vi känns alltid förberedda. Stort kredd till coacherna. De har varit otroligt viktiga hela säsongen, säger Enroth.

Fakta

Örebro–HV71 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)


Första perioden: 1–0 (5.06) Rodrigo Abols (Kristian Näkyvä), 2–0 (11.37) Rodrigo Abols (Leo Carlsson, Linus Öberg)
Andra perioden: 3–0 (03.46) William Wikman. 3–1 (06.34) Mikkel Bödker (Joey Laleggia, Oliwer Kaski).
Tredje perioden: 3–2 (4.45) André Petersson (Joey Laleggia, Andy Miele). 4–2 (18.07) Rodrigo Abols (Rasmus Rissanen), mål i tom målbur. 5–2 (19.23) Mathias Bromé (Marcus Hardegård, Robert Leino), mål i tom målbur.

Skott: 29–26 (11–7, 9–9, 9–10).
Utvisningar: ÖHK 2x2. HV71 2x2, 1x20.
Domare: Richard Magnusson, Johan Magnusson.
Publik: 5 500 (slutsålt).

Örebro
Målvakter: Jhonas Enroth (Jonas Arntzen).
Backpar: Kristian Näkyvä, Rasmus Rissanen – Filip Berglund, Gustav Backström – Marcus Hardegård, Niklas Nilsson. Sjundeback: Elias Pettersson.
Kedjor: William Wikman, Jani Lajunen, Emil Larsson – Oliver Eklind, Christopher Mastomäki, Elias Ekström – Robert Leino, Rodrigo Abols, Mathias Bromé – Linus Öberg, Milton Oscarson, Leo Carlsson. Extraforward: Radek Muzik.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan