Annons

Annons

Annons

Timrå–Örebro

Succékedjan: ”Kan vara lite less på varandra”

Christopher Mastomäki producerar mer än någonsin.
Nu hyllar han sina kedjekamrater, Oliver Eklind och Elias Ekström, men är också uppfriskande ärlig.
– Vi kan ibland vara lite less på varandra, att det är för mycket kommunikation, säger Mastomäki som blev matchhjälte mot Timrå.

Text

Christopher Mastomäki gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han avgjorde för Örebro mot Timrå.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Annons

En motig match sett till 60 minuter. Ändå stod Örebro där som segrare till slut efter att ha vänt 0–2 till 3–2 där Christopher Mastomäki blev segerskytt sent i tredje.

Var var det egentligen som hände?

– De vinner fler kamper i början än vad vi gör i första. I andra är det väl ganska jämnt. Sedan sista 20 gör vi en stark forcering. Där maler vi på och visar att när vi gör rätt saker så är vi tunga och starka. Vi skapar mycket chanser. Jag tycker det är starkt av oss. Det blir tydlig skillnad när vi spelar som vill, säger Mastomäki.

Mycket chanser säger du. Hade ni verkligen det fram till kvitteringen? Utöver Filip Berglunds skott i stolpen.

– Ja, men det tycker jag. Berglunds är en hundraprocentig chans. Sedan är vi mer på insida än tidigare. Sedan kan en känsla vara en sak och hur det ser ut en annan. Men det känns som att vi åker mer på insidan.

Annons

Annons

Timrå hade fyra raka förluster inför matchen och gått mållösa i de två senaste. Det var något som Örebro försökte utnyttja, säger Mastomäki.

– Vi hittade en växel till. Det vi pratade om inför tredje var att det är ett lag som inte vunnit på länge. Och det är klart att det blir tufft om vi börjar forcera och få in något mål. Det var det vi gjorde.

Och åter var det alltså Christopher Mastomäkis kedja med Elias Ekström och Oliver Eklind som klev fram och blev avgörande.

– Jag tycker att det var en jättebra period av oss där vi spelade vårt spel och på våra styrkor. Det var inte så att det var dåligt innan men vi kände att vi ville ha mer tid i anfallszon. Det lyckades vi bra med.

Succétrion i en tidigare match.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Känslan att avgöra?

– Det är ju skönt att bidra. Det är det jag vill. Ett bra mål.

Målet var hans åttonde för säsongen och det befäster hans personliga målrekord i SHL. Tidigare har han som bäst gjort sex mål, vilket skedde förra säsongen.

– Det har väl lossnat lite mer. Det handlar mycket om att ta chansen när man får den. Jag har fått mer offensivt förtroende också och jag har tagit den chansen. Jag känner mig i fin form där ute.

Annons

Målet i sig blir ganska signifikativt. Där han klev fram med ett pricksäkert avslut. Ett sorts mål som vi inte riktigt har förknippat Mastomäki med tidigare.

Annons

– Så är det ju. Det är väl att man tar stegen i utvecklingen. Då blir det mer naturligt i sådana situationer. Då är man redo när lägena kommer.

Hur kul är det att spela med Ekström och Eklind?

– Vi har jättekul ihop. Vi har bra kommunikation. Vi kan ibland vara lite less på varandra, att det är för mycket kommunikation. Men vi känner varandra så pass bra och hur vi spelar som bäst. På så vis ställer vi höga krav på varandra.

Det är högt i tak?

– Det är det och det ska det vara.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan