Annons

Annons

Annons

Timrå–Örebro

Uppvaktas utomlands: ”Oroa dig inte över det”

Jani Lajunen uppges vara på väg bort från Örebro Hockey.
Nu bemöter han det hela.
– Det är bara rykten, säger han.

Text

Jani Lajunen kan vara på väg bort från Örebro Hockey.

Bild: David Hellsing

Annons

Det skiljer tre poäng till Örebros fördel mot Timrå i kampen om topp sex. På torsdagskvällen möts de i Medelpad.

– Det är en viktig match, det är jämnt i tabellen. Nu har vi haft en bra träningsvecka här och vi ä redo, säger Lajunen.

Timrå har två raka 5–0-förluster den gångna veckan, men även Örebro klev av mållöst senast hemma mot Brynäs som vann med 2–0.

– Vi ska så klart försöka göra det bättre än i förra matchen. Senast gjorde vi inte mål på våra chanser. Vi måste vara mer effektiva. Brynäs spelar lite annorlunda mot alla andra lag men vi har haft tuffa matcher mot dem.

Lajunen har hittills svarat för fyra mål och tio assist på 29 matcher. Med nuvarande snitt kommer han landa på 24 poäng, att jämföra med fjolårets 25. Det blir ganska tydligt, man vet man får av Jani Lajunen.

Annons

– Jag är väl mer som en tvåvägscenter men försöker vara lite mer av en balansspelare. Så får de andra göra sina grejer. Med en bra defensiv kan du få ut mer offensivt också.

Annons

Hur ser du på din säsong?

– Det har varit okej. Så klart kan man alltid göra det bättre, men jag fokuserar bara på nästa match.

Hela säsongen har han spelat ihop med William Wikman, inledningsvis med Emil Larsson som tredjelänk men på senare tid med Mathias Bromé.

– Det har fungerat bra. Jag och "Wiken" har spelat med hela tiden och det har varit bra. Vi har haft mycket chanser men inte gjort så många mål. Det är det som vi kan göra lite bättre. Annars har vi varit stabila. "Bromme" ger oss lite mer offensivt tänk till kedjan. Det var bra före jul och nu ska vi få igång det igen.

Jani Lajunen trivs att spela ihop med William Wikman.

Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Det är annars främst i det defensiva spelet han har sina styrkor och inte minst i boxplay. En roll han sätter stor stolhet i.

– Så klart. Det är en viktig roll om man vill vinna matcher.

Som lag då? Om du jämför nu med förra året, känns det bättre nu?

– Ja, jag tycker det. Vi är i en bättre position nu. Sedan var det lite struligt förra året runt omkring med covid och fyttade matcher fram och tillbaka. Men nu känner jag att vi har något bra på gång.

Då är frågan om det här är den sista säsongen i Örebrotröjan för den 32-årige finländaren som har både SM-guld med Växjö och VM-guld 2011 på meritlistan. Kontraktet löper ut till våren.

Annons

Annons

– Jag vet inte hur det blir. Jag försöker bara fokusera på att spela hockey och göra mitt bästa här. Jag koncentrerar mig inte på kontrakt och sådana bitar.

Nyligen kom uppgifter från Badische Zeitung att tyska Schwenninger Wild Wings, där förre Örebrotränaren Niklas Sundblad tidigare var head coach, är intresserat av hans tjänster till nästa säsong.

– Det är bara rykten. Så du behöver inte oroa dig för det, säger Lajunen och skrattar.

Det finns en koppling till Schwenninger och det är att den två år äldre brorsan, Ville Lajunen, spelar där.

Lockar det att spela med honom?

– Vi blir äldre och man får inte så ånga chanser. Samtidigt är det business. Man vet aldrig vad som händer. Det där är inte mitt huvudfokus just nu.

Hur har du trivts i Örebro under de här åren?

– Det har varit bra. Det är bra spelare här och roligt att vara runt om. Sedan trivs familjen här så det har bara varit bra.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan