Annons

Annons

Annons

Timrå–Örebro

Tre poäng – efter osannolik vändning

Underläge 0–2 och i stort sett obefintligt anfallsspel.
Men på något sätt hittade Örebro tillbaka.
Och vände till seger, 3–2, borta mot Timrå.

Text

Örebro vände och vann mot Timrå. En smått osannolik vändning.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Annons

Örebro inledde bäst, som så ofta förr anfört av Christopher Mastomäki, Elias Ekström och Oliver Eklind. Trion låg bakom det mesta som Örebro hade.

Sedan åkte Linus Öberg ut för interference, ett domslut som helt klart gick att ifrågasätta.

Gästerna klarade av den utvisningen och även nästa numerära underläge när Leo Carlsson satt utvisad för en boarding, betydligt mer klar utvisning.

Men utvisningarna gjorde att Örebro tappade kraft och fart i spelet. Timrå behöll initiativet och pumpade på. Och tog också ledningen när Erik Walli Walterholm frispelades och distinkt tryckte in 1–0-pucken.

Drygt en och en halv minut senare kom 2–0 för hemmalaget. Anton Lander höll sig framme och styrde vackert in Tim Erixons backskott. Tungt för Örebro som inte alls kom upp i nivå.

Annons

Timrå satte sig i förarsätet.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Annons

Om underhållningsvärdet var lågt i första perioden så blev det inte bättre i andra perioden. Båda lagen hade frapperande svårt att få ordning på spelet. Örebros passningsspel var undermåligt.

Men Timrå inte särskilt mycket bättre. Överlag var det en mycket dålig hockeymatch och två lag som inte direkt andades topp sex som de faktiskt spelar för i nuläget.

Örebro skulle dock få in ett mål i perioden. I powerplay letade sig Elias Ekström in mot mål och spelade in framför där Leo Carlsson vann sin duell och kunde få träff på pucken fram till reducering, 2–1 på tavlan.

Leo Carlsson slog till.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Timrå hade ett jätteläge att återta tvåmålsövertaget när Panu Mieho blev fri, men hans skott räddades av Jonas Arntzen.

På jakt efter kvittering i tredje perioden. Men det var en riktigt tafatt sådan. Timrå stod rätt i positionerna och tillät inte Örebro att få till något särskilt ordnat spel. Anfallsspelet var fortsatt krampaktigt.

Alldeles innan periodens powerbreak så kom det stora läget när Filip Berglund sköt direkt från slottet men prickade stolpen. Elias Ekström var så när att hinna först på returen men Jacob Johansson i hemmamålet kunde blockera.

Efter det gick Örebro ner på folk för att intensifiera kvitteringsjakten.

Det såg dock ut att vara som förgjort när Örebro hade fortsatt svårt att skapa. Men så dök det upp ett läge och Oliver Eklind hittade fram till Marcus Hardegård som prickade krysset fram till 2–2. Släkten är värst som det brukar heta, Hardegård med långt förflutet i Timrå.

Annons

Annons

Christopher Mastomäki och hans kedja låg bakom vändningen.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Och mindre än två minuter senare fullbordades vändningen. Ett snabbt anfall där Elias Ekström hittade över till Christopher Mastomäki som pricksköt in 3–2-målet. Ett nästintill osannolikt scenario.

Timrå tryckte på för en kvittering, var inte långt borta men Örebro lyckades stå emot. 3–2, en mäktig vändning.

Hardegård blev målskytt mot sitt gamla lag.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Matchens utropstecken

Kedjan med Christopher Mastomäki, Elias Ekström och Oliver Eklind faller aldrig ifrån. De är bra i varje match, även de gånger de går emot för laget. Nu låg de bakom vändningen.

Matchens frågetecken

Två lag som slåss om samma positioner i tabellen. Två lag som överlag spelat bra under säsongen. Men det här kändes snarare som en match mellan två lag i ingenmansland. En dålig hockeymatch.

Topp tre, Örebro

1. Christopher Mastomäki

En maskin. Kör i varje match. Men producerar också. Målet var hans åttonde för säsongen vilket är nytt SHL-rekord för honom. Vilken säsong han gör!

2. Elias Ekström

Fortsätter ta för sig och visar att formen är bra. Vågar hålla i pucken och är mer företagsam än tidigare. När det sviktade för många andra visade han kyla och kreativitet. Växer ut till en riktigt fin SHL-lirare.

Annons

3. Oliver Eklind

Lika bra att även nämna tredjelänken i den här kedjan. Eklind står för så mycket bra. Banar väg för sina lagkamrater med sin fysik.

Annons

Örebrospelarna firar segern.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Fakta

Timrå–Örebro 2–3 (2–0, 0–1, 0–2)

Första perioden: 1–0 (16.53) Erik Walli Walterholm (Axel Rindell, Didrik Strömberg), 2–0 (18.35) Anton Lander (Tim Erixon, Sebastian Hartmann).
Andra perioden: 2–1 (04.55) Leo Carlsson (Elias Ekström, Linus Öberg), spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–2 (14.37) Marcus Hardegård (Oliver Eklind, Christopher Mastomäki). 2–3 (16.09) Christopher Mastomäki (Elias Ekström, Rasmus Rissanen).

Skott: 22–20 (11–8, 6–7, 5–5).
Utvisningar: TIK 1x2. ÖHK 2x2.
Domare: Tobias Björk, Christoffer Holm.
Publik: 3802.

Örebro
Målvakter: Jonas Arntzen (Jhonas Enroth).
Backpar: Kristian Näkyvä, Rasmus Rissanen – Filip Berglund, Gustav Backström – Marcus Hardegård, Niklas Nilsson. Sjundeback: Elias Pettersson.
Kedjor: William Wikman, Jani Lajunen, Mathias Bromé – Linus Öberg, Rodrigo Abols, Robert Leino – Oliver Eklind, Christopher Mastomäki, Elias Ekström – Emil Larsson, Milton Oscarson, Leo Carlsson. Extraforward: Radek Muzik.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan