Annons

Annons

Annons

Ishockey

Orosmolnet kring Hrivik – ska till specialist: ”Bara gissningar”

Stjärncentern Marek Hrivik, 31, har inte varit uttagningsbar sedan skadan på annandagen.

Och det kan dröja innan slovaken drar på sig den vitblå dressen igen – för han ska undersökas av en specialist.

– Jag föredrar att inte gissa, säger Leksands fysio, Per-Ivar ”PI” Andersson.

Text

Leksands fysio, Per-Ivar ”PI” Andersson.

Bild: Bildbyrån

Annons

Marek Hriviks turbulenta säsong fortsätter.

Skadan han ådrog sig på annandagen, hans fjärde för säsongen, är svår att diagnostisera. Och ett svar om hans status kommer inte ges förrän tidigast under torsdagen – 18 dagar efter skadan.

– Han (Hrivik) ska på en specialistundersökning under torsdagen. Vi vet ingenting just nu, jag måste avvakta med ett svar tills vi har mer fakta på bordet, säger Leksands fysio, Per-Ivar ”PI” Andersson.

Redan när denna säsongen av SHL startade var ledordet när det gällde Marek Hrivik: tålamod.

– Samtidigt som vi har höga förväntningar på Marek måste vi ha lite tålamod i början och låta honom komma in i det först, sa Leksands General manager, Thomas ”Tjomme” Johansson, i oktober.

Annons

Marek Hrivik.

Bild: Bildbyrån

Annons

Då hade skattetekniska skäl hindrat Hrivik från att spela de inledande omgångarna av säsongen – och den förlängda sommaren hade gjort att han kommit ur matchtempo.

När den förre poängligavinnaren till slut var tillbaka på isen lämnades en något bitter eftersmak. Han snittade en poäng per match men hade bara gjort ett mål och stått för en del tveksamheter i sitt spel.

Som sagt. Tålamod.

Det har varit tufft

Men så har vi inte nämnt skadorna, och de misslyckade comebackförsöken som kom med dem.

Mest anmärkningsvärd är comebacken som aldrig blev av. Mot Färjestad i slutet av november hade Hrivik återhämtat sig från en skada, men kom aldrig ut till spel – han hade skadat sig under uppvärmningen. En ”freak” grej, kallade Björn Hellkvist incidenten.

– Det har varit tufft. Man tittar på laget hela tiden och man vill bara spela. Jag gör allt jag kan för att bli klar för spel så fort som möjligt. Men ja, det har varit frustrerande, sa slovaken själv om sin skadebenägenhet.

Hrivik har haft en turbulent säsong hittills. Nu behöver han resa sig efter ännu en skada.

Bild: Bildbyrån

Annons

Annons

I samma intervju, från i början av december förra året, berättar centerstjärnan att läkningen inte gick att påskynda. Men han försäkrade Leksandsfansen att han gjorde allt han kunde för att komma tillbaka så fort som möjligt.

Än en gång. Tålamod.

Men nu ser det alltså inte ut som att han kan komma tillbaka inom en snar framtid. Leksands fysio, ”PI”, slår fast att specialistundersökningen under torsdagen ska göras av en extern part. Men inget mer än så.

– Jag måste avvakta tills vi har gjort det där. Jag har inget nytt att komma med, det är svårt att utveckla något när vi inte vet något. Då gissar vi bara och gissningar brukar aldrig leda till något positivt, säger han.

”Det är en underkroppsskada”, säger ”PI” kryptiskt.

Bild: Bildbyrån

Har han slagit upp en gammal skada eller är det en helt ny?

– Det är en underkroppsskada, vad det är tar vi när vi vet mer.

Leksand har lagt ut rökridåer kring Hriviks skador genom säsongen, så också nu. Men det vi vet är alltså att skadan är så pass svårspecificerad att ingen ny information inkommer förrän 18 dagar efter skadan. Minst.

– Vi tar den här undersökningen först och tar det därifrån. När vi får svar vet vi inte, det kan bli ett direkt svar redan på torsdag eller så kan det ta några dagar, säger ”PI”.

Vill ni fortfarande få tillbaka honom så snabbt som möjligt eller verkar det vara en långtidsskada denna gången?

– Jag föredrar att inte gissa.

Leksandsfansen behöver ha ännu mer tålamod med sin centerstjärna.

Bild: Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan