Annons

Annons

Annons

Leksand–Oskarshamn

Spelade fram till motståndarnas matchavgörande mål: ”Bedrövligt”

Oskarshamns Patrik Karlkvist kunde göra det matchavgörande målet i tredje perioden – efter en passning från Leksands Patrik Norén.

Målet innebar 1–3 och luften gick ur hemmalaget.

Efter misstaget sågar Norén sin egen insats.

– Sätter laget i skiten, säger han.

Text

De individuella misstagen fällde Leksand mot Oskarshamn.

Bild: Bildbyrån

Annons

Leksand förlorade med 2–4 mot Oskarshamn på lördagskvällen. Ett resultat som är svårt att tro på efter hemmalagets prestation i första perioden.

Ett stukat Leksand, med flera juniorspelare i matchtruppen, efter storstjärnornas skadefrånvaro chockade gästerna – och det var bud på mer.

Men spelares individuella misstag blev till slut matchavgörande.

– Det är tufft, det tar lite luften ur det momentum som man har i matchen, säger Patrik Norén.

Den rutinerade backen är vanligtvis säkerheten själv. Men denna gången gjorde han ett misstag som skulle bli kostsamt. Helt opressad vände han upp vid egen förlängd mållinje – och spelade pucken rakt till motståndarnas Patrik Karlkvist, som kunde göra 1–3.

– Det känns jäkligt tungt. Förlust och en bedrövlig insats av mig som sätter laget i skiten... det är bara tungt just nu, säger han.

Annons

Annons

Bedrövlig insats överlag i matchen eller specifikt vid 1–3-målet?

– Den händelsen sticker ut för den blir otroligt kostsam, sen gör jag ingen jättematch i stort heller.

Patrik Norén deppar efter att, i sekvensen innan, spelat rakt till en motståndare som kunde göra avgörande 1–3-målet.

Bild: Bildbyrån

Vid sidan av Heinemans och Norén kostsamma misstag, förlorade Carter Camper en duell i egen zon som puckförare, vilket ledde till ett mål för gästerna.

Dessutom tappade Oskar Lang pucken i offensiv zon, när Leksand tagit ut målvakten, och Oskarshamn kunde lägga 2–4-målet i tom bur.

Fyra individuella misstag som ledde till fyra mål.

– Vi ger bort onödiga mål och det är otroligt dumt, det är bara att lägga sig platt inför det. Bedrövligt, helt enkelt, säger Norén.

Misstagen ledde till andra raka förlusten och Leksand har halkat ner på en tiondeplats i tabellen – Oskarshamn gick om Leksand i och med sin vinst.

– Det är egentligen bara att försöka glömma och gå vidare, det är inte så mycket att försöka analysera utan något man behöver städa bort ur sitt spel. Vi måste se fram emot nästa match och se till att vinna den först och främst, säger Norén med en suck.

Leksand tryckte på för en kvittering när det stod 2–3. Men ännu ett individuellt misstag ledde i stället till 2–4 i tom bur.

Bild: Bildbyrån

Annons

Men laget har hamnat i en prekär situation, med kostsamma individuella misstag, flera nyckelspelare som är skadade och den dalande tabellplaceringen.

Annons

– Alla lag får skador under säsongen men det är lite olyckligt att vi har så många på samma gång nu. Samtidigt ger det andra chans att träda fram, säger han och fortsätter:

– I denna matchen var det våra misstag som fällde oss, men det vi faller på är ofta att vi gör för lite mål. Nu får vi rensa skallen och först och främst vinna nästa match.

Fakta

Matchfakta/SHL

Leksands IF–IK Oskarshamn 2–4 (1–1, 0–0, 1–3)
Första perioden: 1–0 (01.00) Olle Alsing (Emil Heineman, Tobias Ekberg), 1–1 (18.39) John Dahlström.
Tredje perioden: 1–2 (03.31) Patrik Karlkvist (Ahti Oksanen), 1–3 (12.43) Patrik Karlkvist, 2–3 (17.49) Jon Knuts (Olle Alsing, Matt Caito), spel sex mot fem, 2–4 (18.46) Antti Suomela (Lukas Pilö), mål i tom bur.
Skott: 40–29 (13–6, 13–11, 14–12).
Utvisningar, LIF: –. IKO: 2x2.
Domare: Marcus Linde, Johan Nordlöf.
Publik: 5842.
Leksands IF i Tegera arena: Mantas Armalis, (Kasimir Kaskisuo) – Matt Caito, Anton Lindholm, Oskar Lang, Carter Camper, Justin Kloos – Anton Johansson, Olle Alsing, Emil Heineman, Kalle Östman, Lucas Elvenes – Tobias Ekberg, Patrik Norén, Martin Karlsson, Jon Knuts, Patrik Zackrisson – Jesper Kandergård, Arvid Eljas, Marcus Karlberg – Jonas Ahnelöv, Felix Unger-Sörum.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan