Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Tappad ledning och ny tung förlust för HV71: ”Klart att det tar på psyket”

HV71 kämpar i botten av SDHL och behöver alla poäng laget kan få.

Hemma mot fjärdeplacerade Djurgården var man på väg mot tre men föll åter igen på målsnöret och fick se gästerna avgöra med 48 sekunder kvar att spela.

– Det är helt sjukt, säger duktiga HV-forwarden Hilda Svensson.

Text

Mira Jungåker fick utgå i slutet av första perioden.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

På tisdagen rivstartade HV71 hemma mot Linköping och ledde med 2–0 men fick till slut se sig besegrat.

Hemma mot Djurgården satte HV ånyo högsta fart från start. Hemmaspelarna var verkligen ”framåtlutade”, som det heter nu för tiden, och Djurgården fick mest ägna sig åt försvar. Några ströchanser var vad gästerna mäktade med i första perioden.

HV71 däremot radade upp farliga lägen, tog tidigt ledningen genom lagkaptenen Sanni Hakala, som var rätt placerad när pucken dök upp vid bortre stolpen och kunde vispa in 1–0 i numerärt överläge.

HV fick sedan ett nytt power play och skapade tryck och fortsatte att göra det trots att Djurgården blivit fulltaligt och några sekunder därefter kunde Hilda Svensson göra 2–0.

Annons

Bra start för HV således och det var dessutom helt välförtjänt.

Enda smolket i glädjebägaren så långt var att Mira Jungåker fick en smäll strax före periodvila och fick utgå. Och hon återkom sedan inte i spel.

Annons

HV stred dock tappert, fortsatte att skapa lägen även i andra perioden även om Djurgården gjorde det också.

I tredje perioden gick HV lite på knäna och det var mer eller mindre spel mot ett mål. Djurgården både reducerade och kvitterade mitt i perioden och med 48 sekunder kvar kom också 2–3.

Oerhört tung förlust för er, beskriv känslorna direkt efter?

– Det är helt sjukt. Jag tycker inte att vi ska förlora den här matchen, säger Hilda Svensson, som tillsammans med målvakten Anni Keisala var HV:s bästa spelare för kvällen.

– Vi har matchen, vi är bättre.

Ja, visst var HV71 bättre i en halv match, sedan orkade laget inte riktigt, stred länge förtjänstfullt men fick till slut ge sig den här gången också.

– Vi tar ju många onödiga utvisningar. Men det är inte så mycket att fundera över det är bara att gå vidare, säger Hilda Svensson.

Andra matchen i rad nu som ni har haft ledningen och tappat, tar det på psyket?

– Det är klart att det tar på psyket. Vi börjar bra i många matcher men sedan backar vi hem och kan inte riktigt hålla det och så ger vi motståndarna chansen.

Du verkar vara i bra form i alla fall?

– Ja, jag känner mig relativt pigg, säger Hilda Svensson.

Fakta

SDHL

HV71–Djurgården 2–3 (2–0, 0–0, 0–3)

Första perioden: 1–0 (4.51) Sanni Hakala (Danielle Stone, Mira Jungåker) spel fem mot fyra, 2–0 (13.11) Hilda Svensson (Mira Markström, Ella Viitasuo).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–1 (10.52) Alexis Mauermann (Josefine Jakobsen), 2–2 (12.11) Julia Östlund (Josefine Jakobsen, Brette Pettet), 2–3 (19.08) Nicole Hall (Lia Leiderö Palmlöv)

Skott: 18–35 (11–9, 7–12, 0–14).

Domare: Arvid Jarmstad.

Publik: 130.

Annons

Hilda Svensson gör 2–0.

Bild: Patrik Sjöblom

Hilda Svensson jublar efter sitt mål.

Bild: Patrik Sjöblom

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan