Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV-stjärnan om landslagsäventyret och framtiden: ”Får se vad som händer”

HV71:s nyckelspelare Elin Svensson spelade förra veckan turnering med Damkronorna. Här berättar hon om äran att få representera Sverige, vad HV71 behöver förbättra för att rädda kontraktet och hur hon ser på sin egen framtid.

Text

Bild: Jesper Zerman/Bildbyrån, Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Annons

Med elva poäng på 18 matcher toppar Elin Svensson HV71:s interna skytteliga. För laget som helhet går det däremot trögt.

Bild: Jesper Zerman/Bildbyrån

Elin Svensson debuterade i Damkronorna tidigare i höstas och i förra veckan var det återigen dags för 20-åringen att ta på sig landslagsdressen då Damkronorna spelade Womens Euro Hockey Tour i Ängelholm och Helsingborg.

Annons

Sverige slutade trea i femlagsturneringen efter segrar mot Tjeckien och Tyskland. Och även om Svensson inte fick särskilt mycket speltid i turneringen ser hon tillbaka på den som positiv.

– Jag spelade lite mot Finland, men det var bara några få byten. Så rent krasst spelade jag bara en match och det var mot Schweiz. Men jag är alltid lika tacksam över att få vara med och man kan alltid göra någonting även om man inte får så mycket speltid. Jag är nöjd med min insats, säger Elin Svensson.

Annons

Du får ju vara med de bästa i Sverige så jag kan tänka mig att det finns mycket att se och lära?

– Ja precis, så är det. Och jag tar min roll bra och accepterar den. Tanken just nu är väl att jag ska vara med för att se och lära.

Elin Svensson fick en hel del speltid när Sverige ställdes mot Schweiz, en match som Damkronorna förlorade med 2-5.

Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Nu har Svensson släppt landslagsbubblan för den här gången och ganska så snart tar hon på sig HV-tröjan igen. 28 december tar laget nämligen emot Djurgården i Husqvarna Garden och även om det blev seger i viktiga bottenmötet med AIK är situationen i serien allt annat än stabil för nästjumbon.

Däremot tycker Svensson att det går åt rätt håll. Dels tack vare segern över AIK, men också att träningsnivån blivit bättre.

– Den är bättre men den kan gå upp några nivåer till tycker jag. Vi är elitidrottare och det handlar mycket om eget ansvar. Men det beror också på vad man vill med sin karriär, säger Svensson.

Annons

Svensson har på 18 SDHL-matcher gjort nio mål och två assist och stundtals varit en av få ljusglimtar den här säsongen. Om det blir spel i HV även nästa säsong är i skrivande stund inte bestämt berättar Svensson, som avslöjar att hon har ett utgående kontrakt.

Om man jämför med hur HV71 såg ut för något år sedan går ju satsningen just nu åt fel håll, hur ser du på din framtid i klubben?

– Jo men det är klart att det har blivit ett litet ras bland damerna, men för mig är HV så nära hjärtat. Just nu spelar jag här, sedan får vi se vad som händer.

Du stänger inga dörrar?

– Absolut inte.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan