Annons

Annons

Annons

Mora – Västervik

Måns omtumlad mot Västervik: ”Efter smällen fungerar det inte”

Han såg till att vara med och regissera segern mot Västervik under fredagskvällen. Men efter en crosschecking-situation i slutet av den första perioden så kom inte Måns tillbaka mentalt – vilket gjorde hans mål dessförinnan lite extra lyckosamt.

– Jag gör en bra första period, sedan försvinner jag i matchen, säger forwarden.

Text

Måns Carlsson kämpade och kunde stå på benen trots smällen i slutet av den första perioden. Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Annons

En omtumlad Måns Carlsson möter upp i korridoren efter matchen, med mössan på huvudet och en julklapp i handen. Kanske kunde den vara lite plåster på såren efter den hårda smällen han fick i slutet av den första perioden – som han är nöjd med, fastän allt successivt försvann i en dimma efteråt.

Han hamnade i duell med Marcus Vela, som valde att ge Måns en hård knuff bakifrån. Måns huvud drämde in i sargen och Vela åkte till utvisningsbåset för crosschecking.

– Efter smällen fungerar det inte riktigt. Jag är lite skärrad efter situationen, för jag for verkligen rätt in i sargen. Jag är glad att jag stod på benen efter det. Jag gör en bra första period, sedan försvinner jag i matchen.

Vi får det lite väl enkelt i början

Annons

Efteråt kände han mest en lättnad att det inte gick värre och att hans självupplevda frånvaro inte ledde till förlust.

Annons

– Första perioden var bra efter deras mål. Sedan var det inte mer än så. Jag tycker det var skönt med tre poäng.

Västervik bjöd upp till kamp. De gjorde också ett slumpartat mål till 3–2. Att bara avfärda en tabelljumbo var det inget snack om att göra när sådant händer.

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi får det lite väl enkelt i början. Sedan får de det där skitmålet som ”Adde” gärna vill ha tillbaka. Sådant händer, ”Adde” har varit grym i många matcher och nu reder vi ju ut det ändå.

Spelet i sex mot fem var också lite jobbigt för Måns och de andra.

– Det är lite läskigt när de gör mål så där på slutet, även om vi redde ut det. De är desperata efter poäng såklart. Det är typiskt ett bottenlag: När det kommer ett mål så kommer det ofta fler. De slänger in puckar och det är de puckarna vi vill fiska upp. För det är ändå så att vi bara vill avfärda dem.

Ett bra hockeymål tycker jag

Förstakedjan ligger nära varandra i såväl det offensiva som defensiva spelet, det är det som är nyckeln till varför det har börjat lossna för de tre, menar Måns.

– Det är då vi skapar bäst lägen, när vi ligger tätt inpå varandra och kommer med fart. Det är det som gör oss bra.

Han kan hålla med om att Johan Perssons 1–1-mål var snyggt, men att Kevin Hancocks 4–2 var desto viktigare för dem.

Annons

– Just den typen av mål har vi varit lite halvdåliga på, när vi är framför kassen. Markman skjuter och Kevin tar jobbet framför mål – ett bra hockeymål tycker jag.

Annons

Målet som Måns i sin tur gjorde, 3–1, kom efter en att pucken studsat till honom via sargen efter Johan Perssons skott.

– Ett av de enklare målen som jag gjort. Jag hade lite flyt med studsen, men det är skönt att ha det flytet.

Det var bara att tacka och ta emot

Försvaret i Västervik hade svårt att hänga med med en sådan bana som pucken for i och han säger att det inte går att klandra dem för att pucken till slut låg i nät.

– Den studsar lite konstigt precis över backens blad. Det var bara att tacka och ta emot.

Snart ska bohuslänningen åka hem och fira jul med familjen. Där kan han andas ut och bara ha det ”gött”.

– Jag ska äta ordentligt, jag ska hem till Lysekil och så ska jag äta, säger Måns Carlsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan