Annons

Annons

Annons

Mora IK:s Silly Season 2022/2023

Johan Hedberg ryktas ta över som tränare i SHL-klubben

Efter säsongen går kontraktet ut för Johan Hedberg i rollen som tränare för Mora IK. Det har spekulerats om var 49-åringen ska hamna härnäst. Nu verkar en SHL-klubb ha fattat intresse för honom, efter att klubbens tränare inte förlängt sitt avtal.

Text

Johan Hedberg ryktas bort från Mora IK efter säsongen. Foto: Kenta Jönsson, Bildbyrån

Annons

Det var tidningen Aftonbladet som först gick ut med nyheten om att Johan Hedberg ryktas bort från Mora. Tre säsonger har det blivit i klubben och han har gjort sig till en uppskattad person bland såväl spelare som andra ansvariga inom Mora IK.

En hel del erfarenhet har han också, med en lång karriär i NHL som både spelare och tränare. Men en eventuell förlängning av tränarens kontrakt, som går ut efter säsongen, kan bli omöjlig att genomföra om parterna inte kommer överens.

Annons

Annons

Örebro HK har nu Hedberg högt på sin lista över kandidater att ta över efter tränare Niklas Eriksson. Eriksson tvingas lämna klubben efter sju säsonger, fastän klubben gick starkt i inledningen av SHL denna säsong. I nuläget ligger Örebro på en sjätteplats – samma som Mora fast i en annan division.

Johan Hedberg kommenterar i ett SMS till kvällstidningen att han inte har några planer på att flytta än.

”Nej, jag har fullt fokus på Mora IK” skriver tränaren.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan