Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV71 lämnar jumboplatsen efter blytung seger: ”Känns som vi har något på gång”

Tidigare i veckan blev Elin Svensson uttagen till landslaget. Under lördagen var hon högst delaktig i att HV71 lämnade jumboplatsen i SDHL när AIK besegrades med 4-1.

– Kul att se att när vi gör jobbet så spelar vi bra också, säger Elin Svensson.

Text

Elin Svensson och HV71 besegrade AIK under lördagen och lämnar därmed jumboplatsen i SDHL.

Bild: DAVID WRELAND

Annons

Att det var tre oerhört viktiga poäng på spel syntes omgående när jumbon HV71 gästade nästjumbon AIK.

Men det var inte på det viset att HV-spelarna såg nervösa ut eller tagna av stundens allvar. Snarare tvärtom.

Det var ett taggat HV71 som klev ut på isen och dominerade kraftigt i den första perioden.

När AIK fick en spelare utvisad i slutet av perioden kom också ledningsmålet för HV71 genom Elin Svensson som avlossade bössan från blå. Mindre än minuten senare utökades ledningen av Hilda Svensson vilket gjorde att HV vann den första perioden med 2-0. Dessutom vann laget skottstatistiken med hela 14-4.

– Det är nog den bästa perioden vi spelat i år. Kul att se att när vi gör jobbet så spelar vi bra också, säger Elin Svensson och berättar HV71 inför matchen pratade mycket om att få en bra start på matchen.

Annons

Annons

– Vi snackade om att gå ut och köra första tio och jobba hårt vilket vi gjorde. De gjorde att AIK-spelarna blev stressade och det gynnade oss.

Spelet jämnades ut en aning i den andra perioden och då reducerade även AIK. Men närmare än så kom inte hemmalaget. I början på tredje perioden sköt Kajsa Armborg 3-1 och sedan satte Hilda Svensson 4-1 i öppen kasse vilket också blev slutresultatet.

Segern var HV71:s blott andra för säsongen och första på bortais. Men något jättejubel i omklädningsrummet efter matchen var det inte tal om.

– Det är lite firande nu precis efter matchen men samtidigt vet vi att säsongen är lång. Det går inte fira som om vi vunnit SM-guld nu utan vi måste fortsätta jobba på. Men först blir det lite juluppehåll, säger Svensson som tycker sig se ett nytt HV71 nu jämfört med för några veckor sedan.

– Vi har haft det tufft under säsongen men nu under den senaste träningsveckan har vi haft ett helt annat tempo på träningarna och det känns som att vi har något på gång nu.

Lite olägligt med ett speluppehåll nu då?

– Ja, precis. Det kommer lite opassande i tiden men samtidigt är vi många som behöver det här uppehållet. Vi behöver vila så det kan nog gynna oss ändå, säger Svensson vars HV71 spelar igen 27 december hemma mot Linköping.

Men någon längre vila blir det inte för Elin Svensson. Hon har nämligen blivit uttagen till Damkronorna som spelar Womens Euro Hockey Tour i Ängelholm och Helsingborg under nästa vecka. Mellan den 13–17 december väntar matcher mot Tyskland, Schweiz, Finland och Tjeckien i en 5-nationsturnering.

Annons

Annons

– Det är en stor ära att få spela med landslagströjan. Jag ska försöka kliva in och bidra så mycket som möjligt och bara köra och visa att jag ska vara med där.

Fakta

SDHL

AIK-HV71 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (15.15) Elin Svensson (Jenna Raunio, Klara Seroiszkova), 0-2 (16.07) Hilda Svensson (Elin Svensson, Mira Jungåker).

Andra perioden: 1-2 (16.26) Agata Sarnovska (Isabelle Leijonhielm)

Tredje perioden: 1-3 (4.26) Kajsa Armborg (Jenna Raunio, Sanni Hakala), 1-4 (19.37) Hilda Svensson

Skott: 26-38 (4-14, 9-12, 13-12

Utvisningsminuter, AIK: 4x2 HV71: 4x2

Domare: Anna Hammar Publik: 55.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan