Annons

Annons

Annons

Vita Hästen – Mora

Gamla klubben sänkte Fabians nya: ”Väldigt tråkigt”

Det gick inte att tygla Vita Hästen denna gång. Laget från Norrköping tog vara på chanserna när Mora var trögstartade och Fabian Ilestedt, som trots att han var redo för spel mot förra klubben, kände att kroppen var lite trött på grund av en underliggande skada.

– Den vill jag bli återställd från, så jag får ut det mesta av mitt spel, säger forwarden.

Text

Hela laget var slött och oinspirerat, menar Fabian Ilestedt efter matchen mot Vita Hästen. Han själv känner att han har mer att ge. Forwarden orkar, men han måste samtidigt läka från sin skada i lagom takt. Foto: Emma Wallskog, Bildbyrån

Annons

När en spelare kommer och besöker sin tidigare klubb brukar det innebära att spelaren försöker ge lite mer i sitt spel. Det ville även Fabian Ilestedt – som missade premiärmatchen mot Vita Hästen, men som nu fick möjligheten att ställas mot dem.

– Jo, men det är lite speciellt när man kommer från klubben innan säsongen. Man är extra taggad att vinna en sådan match. Just nu känns det bara väldigt tråkigt att förlora, säger Fabian Ilestedt.

Annons

Ja, för inte mycket stämde för Mora i denna match. Energin såg ut att saknas hos de flesta spelare och idéerna tyckes ha sinat.

– Jag tycker vi blir för tafatta. Vi blir för stillastående, tittar puck för mycket och faller veka i egen zon samt forecheck. De vill verkligen vinna matchen. Det är bara det som skiljer i denna matchen, att de vill mycket mer.

Det svajar lite för mycket fram och tillbaka

Annons

Eftersom de helst bara ville glömma första perioden, tog Mora sikte på resterande delar av matchen. Ett måls underläge gick fortfarande att hämta upp. Men mycket saknades i det offensiva spelet. Det gjorde det inte hos motståndarna.

– Andra perioden skapar vi mest i deras zon. Sedan är de effektiva, får några chanser och gör mål – vilket är extra tungt när vi spelat så pass länge i anfallszon. De får ändå göra mål... När vi kommer ut i tredje så kommer vi igång för sent. Sista sju minuterna börjar vi gasa på och visar att vi vill komma tillbaka i matchen. Men då är det för sent. Det svajar lite för mycket fram och tillbaka. Det var riktigt synd att vi hade ett mål bortdömt i andra, men vi hade fler chanser att göra mål på – inte bara den.

Tar det helt enkelt dag för dag

Fabian har en roll att han ska kunna bidra med tyngd till försvaret. Men känns det som att kroppen inte svarar på rätt sätt så blir det svårt. Forwarden har haft problem med skador under säsongen och även efter tre raka matcher är det något som känns fel i baksidan. Konditionen är det inget fel på, säger han, men han kan inte ge allt i alla situationer än.

Annons

– Med min underliggande skada blir det en kamp. Den vill jag bli återställd från, så jag får ut det mesta av mitt spel. Jag tar det helt enkelt dag för dag.

Får ta allt det här som lärdom

På bussresan hem kunde sedan laget samla sig, analysera vad som gick fel och förberedas inför nästa match. Än är det inte över och nu är den lilla sejouren på bortaplan över för den här gången. Det är bara att blicka framåt.

– Säsongen är lång. Vi får ta allt det här som lärdom till nästa match, säger Fabian Ilestedt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan