Annons

Annons

Annons

Timrå IK–Frölunda HC

Fjärde raka segern för Timrå IK – efter säker seger mot Frölunda

Seger, seger, seger och seger.

Timrå IK tog tre bekväma poäng genom 5–0 hemma mot Frölunda och är nu uppe i fyra raka segrar.

Text

Timrå vann. Igen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Annons

En minut.

Så lång – eller snarare kort – tid tog det innan publiken i NHC Arena fick måljubla under torsdagskvällen.

Formstarka Timrå IK gästades av Frölunda HC, Jonathan Dahlén kom fri direkt och pricksköt in 1–0 lågt till vänster om Frölundas målvakt Frederik Dichow.

Dahlén öppnade målskyttet efter en minut. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Därefter tog det knappa sex minuter innan nästa mål kom. Återigen från Timrå. Den här gången snappade Anton Wedin upp en lös puck, vände upp och in i banan och avlossade skott. Pucken upp i främre krysset och 2–0 för Timrå.

Det var också ställningen efter den första perioden, efter att målchanserna i övrigt varit få. Det hetaste var när Frölunda fick ett öppet mål, med en passning för styrning på bortre stolpen, men pucken tog i utsidan av stolpen.

Annons

Annons

I den andra perioden fortsatte Timrå att ha full koll på matchen. Drygt fem minuter efter paus gjorde Albin Lundin 3–0.

Albin Lundin gjorde 3–0. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Den tredje perioden blev sedan en så kallad promenad i parken. Med en stabil ledning spelade Timrå hem segern och gjorde dessutom både ett fjärde och femte mål i power play. Det första signerat av Nick Halloran efter klapp klapp-spel, det andra av Robin Hanzl i matchens sista tiondel.

5–0 slutade matchen som gav Timrå sin fjärde raka seger. Det gör också att de går om både Färjestad och Frölunda i tabellen.

Nu är Timrå trea i SHL.

Matchens filbunke: Timrå IK:s försvar

Timrå är i slag och vinner för tillfället utan att egentligen behöva spänna musklerna. En stor del i det är så klart försvarsspelet, som är tätare än tätt just nu. Hemma mot Frölunda ställdes de inte ens på nämnvärt prov. Timrås försvar agerade lugnet självt.

Matchens aggressionsuttryck: Petteri Lindbohm

Underläge 4–0 och knappt två minuter kvar av matchen – då blev Frölundas Petteri Lindbohm less, åkte fram till en stillastående Robin Alvarez vid Frölunda-kassen och slog bokstavligen sönder hans klubba. Tilltaget resulterade i två minuters utvisning för slashing.

Annons

Timrå IK:s tre bästa spelare

1) Anton Lander, forward.

Står för ett gigantiskt arbete matchen igenom. Hans byte innan Albin Lundins 3–0-mål måste ha varit ett av de mest galna av samtliga spelare i SHL denna säsong. Han blev av med klubban, tog en ny, vände hem och utmanade varenda Frölundaspelare. Sedan vände han upp med pucken och gjorde likadant där. Brutalt.

Annons

2) Robin Hanzl, forward: Ett mål, en assist och återigen stark insats. Robin Hanzl har lagets kanske högsta lägstanivå och dessutom en imponerande högstanivå, för den delen. Verkar trivas alldeles utomordentligt i det rödvita stället.

3) David Rautio, målvakt: Fick stå i stället för Jacob Johansson. Ställdes inte på alltför många större prov, men gjorde det han behövde stabilt och höll sin första nolla i Timrå.

Fakta

SHL

Timrå IK–Frölunda HC 5–0 (2–0, 1–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (01.00) Jonathan Dahlén (Anton Lander), 2–0 (06.53) Anton Wedin.
Andra perioden: 3–0 (05.18) Albin Lundin (Per Svensson).
Tredje perioden: 4–0 (16.07) Nick Halloran (Robin Hanzl, Joonas Lyytinen) spel i numerärt överläge, 5–0 (19.19) Robin Hanzl (Nick Halloran, Robin Alvarez) spel i numerärt överläge.

Skott: 29–23 (10–6, 6–10, 13–7).
Utvisningar, TIK: 4x2. FHC: 5x2.
Domare: Tobias Björk & Johan Magnusson. Publik: 4 807.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan