Annons

Annons

Annons

Modo–Östersunds IK

Efter succédebuten – konkurrensen ökar i ÖIK: ”Betyder väldigt mycket”

Isak Mantler har varit det givna förstavalet, men Oliver Dackell storspelade i sin debut. Konkurrensen mellan spelarna kommer att bli viktig längre fram, menar ÖIK:s målvaktstränare Niclas Morén.

Text

Oliver Dackell kommer senast från Lillehammer i norska högstaligan.

Bild: Elin Turpeinen

Annons

I förra veckan skrev Brynäs-fostrade Oliver Dackell på för ÖIK. Under onsdagen storspelade nyförvärvet i sin första match för klubben, borta mot Modo.

Tidigare under säsongen har Isak Mantler varit det givna förstavalet.

Att ha två duktiga målvakter kommer att bli viktigt för ÖIK, menar lagets målvaktstränare Niclas Morén.

– Det betyder väldigt mycket. Det är två relativt unga målvakter, med ungefär samma erfarenheter av allsvenskan sedan tidigare. För Isak som har spelat mycket hittills, kan det förhoppningsvis ge honom lite reflektionstid emellanåt, säger han.

Annons

Annons

ÖIK:s målvaktstränare Niclas Morén tror att Mantler och Dackell kommer att sporra varandra.

Bild: Elin Turpeinen

Mantler är en av de målvakter i hockeyallsvenskan som spelat mest, med speltid i 15 av 19 matcher.

– Oftast klarar kroppen av det men huvudet måste få vila emellanåt. Den mentala biten för en målvakt, som ska vara påkopplad i 60 minuter, är otroligt viktig.

Endast 19 av 52 grundseriematcher är spelade. Att ge förstavalet hittills lite utrymme kommer att bli viktigt även längre fram.

– Vi får vara lite rädda om honom och vara lite smarta med matchningen i år. Då tror jag att han kommer att ta stora kliv och verkligen kommer kunna etablera sig på den här nivån.

– Det är också viktigt för oss som nykomlingar att kunna ha två bra målvakter som turas om att dra.

Samu Perhonen gjorde endast fyra framträdanden i klubben innan han lämnade. Nu hoppas Morén att Dackell ska bli ett bra komplement till Mantler.

Oliver Dackell hade endast gjort två träningar med sitt nya lag innan han debuterade mot Modo. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Men hur matcherna kommer att fördelas på målvakterna återstår att se.

– Tanken är att Mantler inte ska fortsätta i den här takten, så matcher kommer det att bli för bägge två. Men vi får se lite grann hur det blir framåt.

Annons

Efter endast några träningspass med laget, är Morén positiv till det han sett av Dackell så här långt.

Annons

– Det är en målvakt som rör sig väldigt bra på fötter, god skridskoteknik och spelar med stort tålamod. Han är bra på händerna. Det är tydligt när man sett honom på videos tidigare och nu när man fått chansen att se honom på ett par träningar, att det framförallt är det som sticker ut.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan