Annons

Annons

Annons

Modo–Östersunds IK

ÖIK ett stolpskott från poäng – men Modo var för tunga

ÖIK höll än en gång målmässigt jämna steg med serieledande Modo, men förlorade ändå matchen i Ö-vik med 1–2, (1-1, 0–1, 0–0). Med bara sekunder kvar sköt Emil Forslund en styrning i stolpen – så nära var ÖIK att nå en förlängning.

Text

Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN Oliver Dackell fick jobba på högvarv i sin premiärmatch för ÖIK och gjorde det bra.

Annons

Men den här gången ville inte pucken gå ÖIK:s väg. Kanske ger skottstatistiken 25–8 till Modo också en vägledning om tabellettans överlägsenhet i spel.

– Vi gör det väldigt bra i första perioden, då vi är endast 90 sekunder från att behålla ledningen. Tyvärr drar vi då på oss en onödig utvisning i anfallszon, konstaterade ÖIK:s tränare Kjell–Åke Andersson i intervju med C-more.

Den utvisningen drabade Guillaume Leclerc när han slog klubban ur händerna på en motspelare. I efterföljande powerplay fick Modo en gratischans att komma in i matchen och utnyttjade det numerära överläget.

– I andra perioden trycker Modo ner oss i vår försvarszon. Då hade vi det jobbigt, men tack vare en fint genomförd spelstruktur lyckades vi trots allt hålla oss kvar i matchen, fortsatte ÖIK–tränaren sin intervju i C-more.

Annons

Annons

Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN Sebastian Fakt fick en utmärkt chans att kvittera till 2–2 i sista perioden, men det gick varken hans eller ÖIK:s väg denna kväll.

Kvar i fighten var alltså ÖIK inför sista 20 minuterna och med spel fem mot tre gavs också möjligheten till kvittering, i så fall till 2–2.

Sebastian Fakt hade chansen inledningsvis men pucken ville inte upp i höjden.

Så kom Emil Forslunds styrning som tog klockrent i stolpen med bara 35 sekunder kvar – där rök ÖIK:s poängmöjlighet och spel i förlängning.

Vi kan dock konstatera att Modo förtjänade att vinna. ÖIK förmådde skjuta endast åtta skott och med den bleka offensiven är det svårt nog att kunna vinna matcher. Inte minst mot serieledarna.

Segern för Modo var lagets sjunde raka. Bara två förluster har laget inkasserat på 19 spelade matcher. Ett av dessa nederlag kom mot ÖIK på bortaplan, 3–1.

Och även fast ÖIK inte lyckades ta poäng på bortaplan, var uddamålsnederlaget ingen katastrof. Och en ny fantastiskt duktig målvakt kom fram från ingenstans. Nu har nykomlingen två vassa burväktare inför fortsättningen.

Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN David Westlund i kamp med en motspelare i förlustmatchen mot Modo.

Matchens heta punkter

Utvisningarna

Två gånger drog Guillaume Leclerc och Sam Miletic på sig varsin helt onödig utvisning. Vid bägge tillfällena kunde Modo i efterföljande powerplay gå fram till både kvittering 1–1 och ledning 2–1.

Annons

Långt hem

I andra perioden anföll Modo som en kollektiv bisvärm, både i powerplay och i spel fem mot fem. ÖIK tvingades till långa byten, tröttades ut och hade väldigt svårt att reda ut det defensiva spelet. Var ändå kvar i matchen efter två perioder.

Annons

Ett powerplay som kunde gett poäng

Spel fem mot tre i början av sista perioden var så när att ge ÖIK en kvittering. Sebastian Fakt fick läget ensam med målvakten, men pucken ville inte lyfta från isen nog högt. Annars var de powerplay minuterna av bästa märke från ÖIK:s sida.

ÖIK:s tre bästa spelare

Oliver Dackell

Han fick kliva in i hetluften direkt i ÖIK:s mål mot Modo. Han gjorde det med bravur. Knep exempelvis två frilägen i första perioden och visade att ÖIK värvat rätt man för jobbet. Fin premiär som smakade mer.

David Westlund

Westlund fick göra flera långa byten under matchen. Visade än en gång prov på sitt spelsinne och kunde med sin tyngd hålla Modo–spelarna ifrån ÖIK:s målbur.

Henrik Marklund

Han var än en gång målfarlig och sköt ÖIK:s ledningsmål. Han hade också en fin möjlighet fem minuter från slutet, men då stod Modos målvakt Kristers Gudlevskis i vägen. Marklunds tåga att aldrig ge sig kom fram i slutminuterna, men denna gång förgäves.

Fakta

Modo – Östersunds IK 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

Första perioden: 0–1, (01.30) Henrik Marklund ass Sam Miletic/Johan Mörnsjö, powerplay, 1–1, (18.23) Josh Dickinson ass Theo Jacobsson/David Bernhardt, powerplay,

Andra perioden: 2–1, (21.46) Pontus Näsén ass Adam Pettersson/David Bernhardt, powerplay

Utvisningar: Modo 4 x 2 min, ÖIK 5 x 2 min
Skott: 25–8, (6–2, 12–1, 7–5)
Domare: Petter Norman, Fredrik Rönnberg
Publik: 4 516
ÖIK spelar sin nästa match mot Västervik i Västervik fredag 25 november. Nedsläpp: 19.00.

Annons

Fakta

Så spelade ÖIK mot Modo

Målvakt: Oliver Dackell, (Isak Mantler)

Backar:

Alexander Anderberg – Kalle Johansson

Linus Rotbakken – Bobbo Petersson

David Westlund – Oscar Eriksson

Albin Runesson – August Hansson

Forwards:

Henrik Marklund – Sam Miletic – Emil Forslund

Guillaume Leclerc – Kimi Koivisto – Jermias Lindewall

Johan Mörnsjö – Oscar Pentler – Sebastian Fakt

Casper Andersson – Jesper Fastesson – Casper Larsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan