Annons

Annons

Annons

Ishockey

Dahlén imponerad av Hallam: "Förstår varför han är så hyllad"

Jonathan Dahlén är tillbaka i Timrå efter turneringen med Tre Kronor.

Nu drömmer Timråforwarden om att få spela VM under hyllade Sam Hallam.

– Han är en väldigt bra coach, säger Dahlén.

Text

Jonathan Dahlén gjorde sina första landslagsmål i Karjala Tournament. Bild: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Annons

När Sam Hallam gjorde sin första landslagsturnering som förbundskapten gjorde Jonathan Dahlén också sina första mål i Tre Kronor-tröjan.

Nu är Timråforwarden tillbaka på hemmaplan, fylld med energi.

– Det var kul. Det var en rolig upplevelse och jag är tacksam för det förtroende jag fick. Det är kul att träffa nytt folk, komma iväg och se lite annat än vardagen, säger han efter Karjala Tournament.

Dahlén fick en stor roll, med mycket istid och tog plats i en stark power play formation. Till slut blev det också två mål i mötet med Schweiz.

– Jag gjorde mina första mål mot Schweiz i ungdomslandslaget också, så det var lite speciellt. Det var roligt. Förhoppningsvis kan jag ta med mig lite självförtroende hem hit nu också, säger Dahlén i NHC Arena.

Annons

Sam Hallam som varit en framgångsrik huvudtränare i Växjö, med tre SM-guld på sin meritlista, har hyllats av många för sitt ledarskap.

Annons

Och Jonathan Dahlén är inte det minsta förvånad över det.

– Man förstår varför nu. Han är väldigt bra. Han är tydlig och får alla att må bra.

Karjala Tournament var Sam Hallams första uppdrag som förbundskapten för Tre Kronor. Bild: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Dahlén menar att något som utmärker Hallam är hans sätt att tydligt förmedla till alla spelare vilka förväntningar han har på honom och exakt vilken roll han vill se dem i.

– Jag är väldigt imponerad av honom totalt sett. Det är mycket att få ihop på kort tid, när han vill sätta sitt spelsystem på bara ett par träningar. Men det gick ju bra.

Han berättar att Hallam vill spela en tight hockey försvarsmässigt, men att det i truppen ska vara spelare som har skicklighet att skapa offensivt när chanserna väl kommer.

– Jag tycker att det passar mig. Jag gillar att spela tight i egen zon och hjälpa till att åka. När man får utrymme i power play och anfallszon kan man spela fritt, men det ska vara tålamod i spelet, där man jobbar klart i egen zon – sedan kan man låta kreativiteten flöda.

Jonathan Dahlén drömmer om att få spela VM i vår.

Bild: Jennifer Engström

Annons

Annons

Nu hoppas Dahlén på att få ytterligare chanser i Tre Kronor.

– Målet är att vara med i februari igen. Som jag förstod det nu så ska det inte vara så många från den här truppen som är med vid nästa samling i december, utan det är februari som gäller.

– Det gäller bara att spela bra i klubblaget och göra det så bra som möjligt för att få chansen. Men det är fullt fokus på Timrå IK.

Men VM i vår är det stora målet?

– Det är det absolut. Det vore roligt att vara med där, men det är en lång bit bort.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan