Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Medlemsmötet började lugnt för HV71 – sedan slog bomben ned!

Den som hade förväntat sig ett hetsigt och stormigt medlemsmöte när HV71 bjöd in sympatisörer och fans i Husqvarna Garden under torsdagskvällen hade helt fel.

Text

HV:s ordförande Anders Wilander, klubbdirektören Johan Lindbom och huvudtränaren Tommy Samuelsson svarade på frågor från medlemmarna.

Bild: Donald Sandström

Annons

Faktum är att den starkaste reaktionen kom när klubbdirektören Johan Lindbom förkunnade att Niklas Hjalmarsson skrivit på för HV71 resten av säsongen.

Då dånade applåderna bland de 100-talet besökarna!

Dessförinnan hade både ordföranden Anders Wilander och huvudtränaren Tommy Samuelsson fått svara på frågor som i huvudsak handlade om herrarnas insats så här långt.

– Jag lovar. Vi kommer att vara kvar i den här serien nästa säsong också. Stödet som vi känner från många håll är ovärderligt och jag garanterar att vi ska knyta handen i fickan och lösa det här, lovade Anders Wilander och fortsatte:

– För min egen del siktar jag fortfarande på topp tio. Förtroendet för ledarna runt både herr- och damlaget är grundmurat.

Annons

När klubbdirektören Johan Lindbom en bit in på mötet avslöjade att Niklas Hjalmarsson är klar för spel den 24 november borta mot Skellefteå blev det genast muntrare miner.

Annons

– Jag är så glad över det här. Man har hoppats men har inte velat ta ut något i förskott. Niklas är oerhört ärlig och ville verkligen känna att han har något att bidra med till laget, det är därför han ville ha lite betänketid, säger Lindbom.

– Nu var det han själv som tyckte att det räckte med resten av säsongen till att börja med. Sedan får vi se...

Ekonomiskt sett, blir det en dyr affär för HV?

– Nej, det är klart att han inte spelar gratis, men en spelare av den här kalibern är värd varenda krona. Skillnaden rent pengamässigt om HV spelar i Hockeyallsvenskan eller SHL är också otroligt stor. Och då är han faktiskt riktigt billig!

Huvudtränaren Tommy Samuelsson har sett Niklas Hjalmarsson på isen den senaste veckan, och han gillar verkligen vad han har sett.

– Det var väl lite snurrigt för honom under de första träningarna när vi ritade cirklar, bågar och allt var nytt för honom, men det tog inte lång tid innan han var där. De senaste dagarna har han sett oerhört bra ut och det är svårt att förstå att han varit borta från ishockeyn i ett år.

– Rent fysiskt är han ett praktexemplar. Jag lovar att det inte finns mycket fett på den kroppen...

– Nu har han börjat trycka till mer och mer på träningarna och det är roligt att se. En annan sak som utmärker honom är att han har en enorm passion för ishockey och inte minst den här organisationen i HV71 som han vill hjälpa.

Tommy Samuelsson gav också en lägesrapport när det gäller de skadade spelarna och statusen för dem just nu.

Annons

Annons

– Mattias Tedenby behöver ytterligare en och en halv vecka innan han är tillbaka. Det var först idag (torsdag) som han använde foten fullt ut.

– Joonas Nättinen och Mikkel Boedker är med och kör igen och jag räknar med båda fullt ut efter uppehållet.

Det var gott om besökare när HV kallade till medlemsmöte. Representanter från föreningen fick svara på många frågor.

Bild: Donald Sandström

Frågan om nyförvärv kom också från flera håll och här tryckte både Johan Lindbom och Anders Wilander på samma sak.

– Det finns pengar att köpa spelare för. Men då ska det vara spelare som vi ser går direkt in och bidrar. De ska tillföra något annars är det ingen idé. Som marknaden ser ut idag så är det tunt i hela Europa. Det är svårt att hitta lediga spelare som motsvarar de krav som vi ställer.

Tommy Samuelsson fick också flera frågor om varför spelet inte fungerat så här långt, framförallt i offensiven.

– Man kan vända på det också. Mycket har varit bra statistiskt när det gäller den defensiva biten. Det är framåt som vi brustit både som lag och kollektivt även om vi varit med i elva av sexton matcher.

Har tilltron till de allsvenska spelarna varit för stor?

– Nej, jag tycker inte det. ”Foppa” Forsberg och Herman Hansson är två lysande exempel. Däremot har vi väl inte fått leveransen på flera av de nya killarna som vi hade hoppats på.

– Vi måste bli tuffare och kaxigare offensivt. Skjuta mer och framförallt vara mer i skottlinjen så målvakterna får det jobbigare. Men det kommer mer och mer tycker jag.

Annons

En av de mer intressanta frågorna kom från en medlem som frågade ordföranden Anders Wilander om policyn att ta in spelare från KHL.

Wilander svarade:

– Det är två sidor som jag ser det. Spelare som suttit i bindande avtal och inte kunnat komma loss tycker jag kan vara välkomna.

– Spelare som aktivt har valt KHL har, tror jag, svårt att hitta någon klubb som vill ta emot dem. Men det här är mina funderingar. Det finns i nuläget inget förbud från förbundet att värva från KHL men vi ska ha ett nytt möte snart och då kommer säkert frågan att komma upp.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan