Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lämnade Timrå IK – nu har talangen SHL-debuterat i Växjö

Efter några matcher i Hockeyallsvenskan med Timrå IK valde Oskar Larsson att lämna både klubben och Medelpad i somras.

Numera återfinns han i Växjö Lakers – där han har debuterat i SHL.

– Jag är lite besviken på mig själv, att jag inte riktigt tog chansen i Timrå, säger Larsson.

Text

Oskar Larsson lämnade Timrå i somras för Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån.

Annons

Säsongen 2020/21 tog sig Timrå IK från Hockeyallsvenskan till SHL. Under den resans gång var det ett antal juniorer som fick chansen i några matcher, Noel Edfeldt och Oliver Johansson två av dem.

Den tredje var Oskar Larsson. Till skillnad från de två tidigare är han dock inte kvar i Timrå.

I stället spelar Sundsvall Hockey-fostrade Larsson numera för Växjö Lakers. Främst spelar han för deras J20-lag, men han har även fått debutera i SHL. I början av oktober fick han istid, om än begränsad, i två matcher.

– Det är klart att det var roligt att få vara med. Det är kul att vara med och se hur det är. Jag har tränat med A-laget en del också, så man får känna att det inte är en så lång bit upp bara man krigar på, säger Larsson.

Annons

Oskar Larsson har fått debutera i SHL i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån.

Annons

I somras gick en brytpunkt för 19-årige Larssons hockeykarriär. Han tog studenten och var därmed tvungen att börja resonera framtid. Efter tre år med Timrås J20-lag, några matcher i Hockeyallsvenskan och en match i truppen i SHL i fjol, utan istid, stod valet till slut mellan att stanna i Timrå eller flytta till Växjö.

– Jag kände att jag hade en liten comfort zone i Timrå som jag ville bryta. Jag var lite sugen på att testa något nytt och när Växjö hörde av sig så kändes det bra. De la upp en bra plan, det är en bra och seriös förening som är noga med detaljer, säger Larsson.

– Det var så klart ett lite obekvämt beslut att lämna Timrå. Jag var där i tre år, knöt band med många bra kompisar som spelar kvar och trivdes bra i föreningen. Men det kan vara bra att få lite nya ögon på sig och börja om på ny kula i en helt ny stad. För min utvecklingsfas – även senare i livet, socialt och allt sådant – så kändes det som ett bra steg att ta. Jag har inget agg mot Timrå över huvud taget, utan bara resonerat kring vad jag tror kan vara bäst för mig. Om det var rätt eller fel beslut får väl framtiden utvisa.

Oskar Larsson fick chansen i några hockeyallsvenska matcher för Timrå. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Annons

Annons

Huruvida det blir fler chanser i SHL återstår att se. Det hoppas i alla fall Larsson på.

– Jag krigar på för att få flera chanser och när de kommer ska jag försöka ta chansen på ett bättre sätt än jag gjort. För det är jag lite besviken på mig själv, att jag inte riktigt tog chansen i Timrå. Det är något som gnager i mig och jag hoppas att jag kan få ut lite mer här.

Hur tänker du då?

– Jag var ju med i några matcher i Hockeyallsvenskan och så här i efterhand önskar jag att jag hade tagit för mig lite mer, hade hållit i pucken lite mer och sådana grejer. Men det som har hänt har hänt. Det är bara att göra det bättre i framtiden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan