Annons

Annons

Annons

Örebro Hockey–Timrå IK

Läktarkaos, vändning och dramatik – när Timrå IK slog serieledande Örebro

Örebro ryckte ifrån, men Timrå IK jagade i kapp – och vände.

Magnus Pääjärvi blev segerskytt när Timrå slog serieledarna i förlängningen.

Text

Timrå vann mot serieledande Örebro HK på bortais. Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån.

Annons

Det var tufft motstånd som stod på schemat för Timrå IK under lördagen. Serieledande Örebro Hockey på bortais, efter strafförlusten senast mot Brynäs i Gävle.

Motståndet till trots var det ett Timrå som gick in i matchen och imponerade. Timrå dominerade första perioden och skapade en hel del vassa chanser. Dock utan att få in pucken bakom Örebros burväktare Jonas Arntzen.

Den stora snackisen var ändå att hela Timråklacken fick lämna läktaren i början av perioden, då så kallade blixtbengaler hade tänts (läs mer under "matchens skandal").

I den andra perioden var det dock omvända roller. Örebro tog över matchbilden, dominerade och tryckte ner Timrå. Det gav även utdelning då Rasmus Rissanen fick fritt skottläge nästintill rakt framför kassen och placerade in 1–0.

Annons

Efter den andra perioden såg Timrå ut att gå mot förlust. Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån.

Annons

Några minuter senare kom även tvåan, när Mathias Bromé tryckte in 2–0.

Samme Bromé var sedan nära att även göra 3–0 i slutet av andra perioden, när han kom till friläge. Men David Rautio i Timrå-kassen räddade.

I den tredje perioden blev det därmed en jakt på reducering för Timrå – och den skulle även komma. I den tredje minuten tråcklade sig Emil Pettersson in mot mål och skickade upp pucken i kassen. 2–1 och därmed i stället en jakt på kvittering.

Chanserna skapades. Magnus Pääjärvi hade en, Anton Wedin en annan och Anton Lander en tredje – och så kom till slut kvitteringen. Lander forcerade in 2–2 med två minuter kvar av perioden.

Anton Lander gjorde 2–2. Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån.

Ett mål som ledde till förlängning i Behrn Arena.

Där blev Magnus Pääjärvi matchvinnare för Timrå, då han gjorde sitt första sedan återkomsten till klubben.

Matchens skandal

Kvällens stora samtalsämne. I den första perioden tändes blixtbengaler på bortaläktaren, varefter säkerhetsansvarige i Örebro valde att tömma läktaren och göra en ny visitation. Efter hand fick supportrarna återgå till läktaren. I den andra perioden var de dock i gång igen, då blixtbengaler tändes ånyo.

Annons

Annons

Matchens taktiska drag

Efter förra matchen mot Brynäs lovade Anders "Ante" Karlsson ST-sporten att han skulle ta ut målvakten ifall det blev förlängning igen, frustrerad över hur de nya reglerna format förlängningarna. Det fick han chansen att göra mot Örebro – och höll det. Direkt efter gjorde Pääjärvi segermålet.

Fakta

Timrå IK:s tre bästa spelare

1) Magnus Pääjärvi, forward.
Växte in i matchen och var en dominant kraft i den tredje perioden, där han visade upp hög klass. Det enda som saknades var målet, men det kom ju ändå så småningom ...

2) Robin Alvarez, forward.
Kan man gå från klarhet till klarhet i Alvarez ålder? Om inte annat så är det vad skåningen gör. Slet som ett djur ute på isen och kryddade det med fina individuella prestationer och såväl tryckte ned Örebro med sin kedja som skapade farliga lägen. Går dessutom mot en poängmässigt klart starkare säsong än i fjol.

3) Emil Pettersson, forward.

Tog avslut efter avslut och till slut fick han utdelning. Gjorde 2–1-målet och var framträdande i spelet.

Fakta

SHL

Örebro HK–Timrå IK 2–3 (0–0, 2–0, 0–2, 0–1) efter förlängning
Första perioden: -.
Andra perioden: 1–0 (07,29) Rasmus Rissanen (Robert Leino, Kristian Näkyvä), 2–0 (22.55) Mathias Bromé (Philip Holm, Oliver Eklind.
Tredje perioden: 2–1 (03.34) Emil Pettersson (Elmeri Eronen, Anton Lander), 2–2 (18.06) Anton Lander (Tim Erixon, Joonas Lyytinen).
Förlängningsperiod: 2–3 (02.53) Magnus Pääjärvi (Anton Wedin, Anton Lander).
Utvisningar, ÖHK: 2x2. TIK: 2x2.
Skott: 18–24 (2–11, 11–3, 4–7, 1–3).
Domare: Mikael Sjöqvist & Andreas Harnebring. Publik: 5500.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan