Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Ny förlust för HV71 efter stark insats mot topplaget: ”Ändå ett fall framåt idag”

Hv71 gästade på fredagskvällen tabelltvåan Brynäs i SDHL. En tillställning som blev mer spännande än vad många nog hade tippat på förhand. Det var ett HV71 som hämtade upp ett tremålsunderläge till 3–2 i den sista perioden, men närmare än så kom man inte.

Text

Elin Svensson nätade för sitt HV71 i matchen mot Brynäs.

Bild: Martin Andersson

Annons

HV71 har haft en tung start på säsongen och ligger näst sist i tabellen med bara fyra poäng. Under fredagskvällen kom den tredje raka förlusten för laget borta i Gävle mot tabelltvåan Brynäs.

Det var ett HV71 som trots allt stod upp bra mot topplaget i inledningen av matchen, även om det var Brynäs som mestadels styrde spelet. Det dröjde fram till matchens 13 minut innan hemmalaget spräckte målnollan genom Sofia Ljung. HV71 hade också flertalet chanser i perioden, men lyckades inte få in någon kvittering innan periodpaus.

– Vi gör lite för enkla misstag idag runt linjerna och lyckas inte få pucken ur zon som gör att de får stanna kvar ytterligare och skapa lägen, säger tränare Peter Hammarström.

Annons

Andra perioden ägde Brynäs mer eller mindre och HV71 fick endast till två skott på mål under hela perioden. Efter knappt sex minuter in i andra perioden utökade Brynäs sin ledning till 2–0 genom Anna Meixner. Trots hemmalagets stora övertag bjöds det inte på några fler mål innan paus. Mycket tack vare ett hårt slit i HV-försvaret och en stabil insats av Lina Van Noort i målet.

Annons

Efter endast 47 sekunder in i den tredje perioden klev Brynäs Anna Meixner fram igen och utökade ledningen till 3–0, vilket många nog tänkte var spiken i kistan. Men HV71 kom tillbaka och det bara några sekunder senare när Elin Svensson hittade nät och reducerade till 3–1. Resten av den tredje perioden blev klart spännande. Brynäs fortsatte stundtals visa upp varför man är ett topplag, men HV71 skapade även de en hel del framåt.

– Jag får tag i pucken direkt efter tekning och svänger runt målet och lägger in den köksvägen. Det är alltid skönt att få göra mål, men det hade ju varit kul att få göra mål och vinna lite matcher också, säger Elin Svensson efter sitt reduceringsmål.

Med ett par minuter kvar av perioden tog HV ut målvakten för att trycka på för en reducering. Det gav utdelning i sex mot fem när Danielle Stone var sist på pucken i en situation framför Brynäsmålet. Trots en fortsatt forcering från bortalaget i matchens slutskede så stod sig resultatet matchen ut och slutade 3–2.

Det blev HV71:s tredje raka förlust, som är inne i en tung period just nu. Trots det fanns det ljusglimtar att ta med sig från fredagens match.

– Man är aldrig nöjd efter en förlust, men det är definitivt en imponerande kämpainsats från tjejerna i den tredje perioden, säger tränare Peter Hammarström.

Annons

Finns det saker ni ändå kan ta med er från den här matchen, det känns som det var ett fall framåt?

Annons

– Ja men det håller jag med om. Jag tycker att vi håller pucken delvis bra och hittar bra lösningar att komma in framför mål. Men det är väl det lilla sista som fattas, säger Elin Svensson.

Vad är det som behöver bli bättre för att ni ska vända den här negativa förlusttrenden nu?

 Egentligen måste vi bli bättre över hela banan och börja få in mer puckar för att vinna matcher. Men det gäller att vi tar med oss de positiva grejer som finns nu från matcherna och bygga vidare på det.

Fakta

SDHL

Brynäs–HV71 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)
Första perioden: 1–0 (12.35) Sofia Ljung.
Andra perioden: 2–0 (25.51) Lara Stalder.
Tredje perioden: 3–0 (40.47) Anna Meixner, 3–1 (41.02) Elin Svensson, 3–2 (18.50) Danielle Stone.
Utvisningar, HV71: 1x2
Utvisningar, Brynäs: 3x2
Skott: 36–16 (11–7, 16–2, 9–7)
Domare:
Andreas Wikström, Markus Yngvesson, Julia Hjelmström, Alexandra Köhl.
Publik:
229.
SÅ STARTADE HV71
Målvakter: Lina Van Noort (Anni Keisala)
Förstafemman: Mira Jungåker, Ariene Julien – Sanni Hakala, Hilda Svensson, Mira Markström
Andrafemman: Ella Viitasuo, Jenna Raunio – Elin Svensson, Kajsa Armborg, Danielle Stone.
Tredjefemman: Nathalie Carlsson Mattila, Charlotte Witttich – Emma Rehn, Suvi Kähykö, Kiira Yrjänen.

Karoline Pedersen.
DE SAKNADES I HV71
Chloe Gonsalves (skadad).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan