Annons

Annons

Annons

Hockeybilagan 2022/2023

Julien ser fram emot sin första säsong i HV71: ”Här kan jag bli den spelare jag vill”

Hon gillar att gå ur sin komfortzon och ta sig an nya utmaningar. Nu har Ariane Julien för första gången flyttat till Sverige för spel i SDHL och HV71.

– Jag älskar Sverige än så länge, jag tycker bara det är spännande att testa nytt, säger HV71:s nyförvärv.

Text

Ariane Julien är inte rädd för att kasta sig ut i det okända och testa på nya saker. Foto: David Wreland

Annons

– Jag kollade runt på många olika alternativ, men HV var den klubb som passade mig bäst utifrån den spelare jag är. De gav mig självsäkerhet att våga flytta hit och utvecklas till den spelare jag vill bli.

Ariane Julien, 23, hade aldrig varit i Sverige innan hon i mitten av augusti i år flyttade till Jönköping för spel i HV71. Ett beslut hon inte ångrat än så länge.

– Jag älskar Sverige hittills, det är underbart. Jag tycker det är ganska likt min hemstad i Kanada, så Jönköping blev snabbt hemma för mig.

Julien är född i Montreal i Kanada och kommer senast från spel i collegeligan för Providence i USA och Concordia i Kanada. Till den här säsongen var det dags för nya utmaningar och hon tittade närmare på vad de olika ligorna och lagen hade att erbjuda.

Annons

Hon känner sedan tidigare flera tjejer som spelat i Sverige och SDHL som har bra erfarenheter av ligan. Det menar hon var den största anledningen till att hon valde just Sverige och HV71.

Annons

– Jag är en person som älskar att flytta på mig och gå utanför min komfortzon och testa nya saker. Jag är en väldigt positiv person som har huvudfokus att ha kul på isen.

Som spelare beskriver hon sig själv som ganska defensiv som vill lägga de första passen från backlinjen och sätta igång spelet. Hon säger också att hon är en lugn spelare på isen och tar beslut därefter.

Det är många yngre spelare i HV71 i år och Julien hoppas kunna hjälpa dem att utvecklas som spelare samtidigt som hon själv också blir bättre av det. Nu inför premiären i SDHL menar hon att fokus måste ligga på att komma samman som ett lag under försäsongen. Hon har höga förväntningar på laget och tror att de kommer att kunna prestera bra under säsongen.

– Vi alla i laget vill vinna och vill man vinna så måste man ha höga förväntningar, men också ett gott självförtroende och tro på att man kan. Jag tror på mig själv och på oss som lag, säger hon.

Ariane Julien var med och vann Championship med collegelaget Providence i USA förra året och hoppas nu kunna ta med sig den vinnarmentaliteten och det självförtroendet till HV71 i år.

Efter första veckorna i klubben så trivs hon bra och har blivit kompis med många i laget. Framöver hoppas hon kunna hitta fler vänner i Jönköping och utforska staden mer.

Annons

Annons

– Jag har hört att det är mycket studenter här i Jönköping, förhoppningsvis kan man lära känna en del av dem och utforska vad som finns här tillsammans. Den franska sidan av mig gillar att fika mycket och det verkar det finnas gott om här i Jönköping, säger Julien med ett leende.

På isen säger hon att fansen kommer att få se en glad tjej som ler mycket och visar mycket glädje. Hon ser det bara som spännande med ett nytt land, ny liga och nytt lag där hon har möjlighet att starta om på nytt och visa vad hon går för.

Fotnot: Det här är en text från JP/Jnytts hockeybilaga som publicerades den 15 september.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan