Annons

Annons

Annons

Hockeybilagan 2022/2023

Tacklingar i SDHL – det passar Chloe Gonsalves: ”Jag ser fram emot det”

Tacklingar tillåts numera i SDHL – det kan passa HV71:s nyförvärv Chloe Gonsalves riktigt bra.

– Jag är inte så stor men förvånansvärt fysisk, säger backen från Kanada.

Text

”Det har varit stora förändringar, men alla har varit supervälkomnande och varma sedan första dagen här”, säger Chloe Gonsalves, som är ett av HV:s nyförvärv till säsongen 2022/2023.

Bild: Pär Grännö

Annons

Chloe Gonsalves, född i oktober 1999, kommer till HV71 efter att i fem raka säsonger ha spelat collegehockey i USA. Först blev det fyra år med Providence College och sedan ett med University of Connecticut.

I Providence var hon lagkamrat med den svenska landslagsspelaren Sara Hjalmarsson, som kommer från Bankeryd.

För några veckor sedan kom Gonsalves för första gången till Jönköping tillsammans med ett annat av HV:s nyförvärv, backen Ariane Julien som också hon har spelat hockey för Providence College.

VM- och OS-meriterade Hjalmarsson fungerade omgående som något av en guide i den nya hemstaden, berättar Chloe Gonsalves.

– Jag visste inte så mycket om det här laget innan jag kom hit, men Sara som är en tidigare lagkamrat har hjälpt oss att lära känna staden. Det var väldigt bra att ha henne här och hon hjälpte oss att navigera i allt det nya.

Annons

Annons

Så här långt verkar det som om Chloe Gonsalves har kommit väl tillrätta i sin nya omgivning.

– Det har varit stora förändringar, men alla har varit supervälkomnande och varma sedan första dagen här. Först plockade Dan (materialförvaltaren som heter Eriksson i efternamn) upp oss på flygplatsen och sedan har alla här varit hjälpsamma och sett till så att vi har kunnat installera oss. Jag bor med Ariane och vi har redan hunnit se oss omkring här och jag tycker att det är riktigt bra så här långt, säger Chloe Gonsalves.

– Staden är jättefin. Vi hann med några dagar på stranden när det var varmt och vi har hittat några bra kaffeställen där vi har blivit stammisar. De kan våra namn där nu, fortsätter Gonsalves med ett skratt.

Hur kommer det sig att du ville flytta till Sverige för att spela hockey?

– Jag kände att det här skulle vara en riktigt bra erfarenhet för mig som person. Jag kan växa av att vara här, måste vänja mig vid många nya saker och det tror jag är bra för min personliga utveckling. Jag har hört mycket bra om den här ligan från tidigare lagkamrater som har varit här och spelat, de har berättat att de har vuxit som både spelare och människor. Det ser jag fram emot.

Chloe Gonsalves berättar vidare att hon är väldigt exalterad och förväntansfull inför den SDHL-säsong som stundar. En säsong där tacklingar för första gången kommer att vara tillåtna ute på isen.

Annons

Chloe Gonsalves.

Bild: Pär Grännö

Annons

Den delen av spelet kan komma att gynna den nya HV-spelaren. Enligt statistikdatabasen Elite Prospects mäter den kanadensiska backen 163 centimeter, men det hindrar henne inte ifrån att ge sig in i hetluften och hon ser fram emot att addera tacklingar till sitt spel.

– Ja, jag tror att det passar bra in i mitt sätt att spela. Jag är inte särskilt stor men förvånansvärt fysisk. Jag ser fram emot det och tror att det kommer att passa mig.

Det verkar vara ett stabilt och rejält försvarsspel Chloe Gonsalves hoppas kunna bidra med för HV71 i vinter.

– Först och främst vill jag bidra med en positiv och upplyftande närvaro runt rinken, vara en bra lagkamrat. På isen är jag riktigt aggressiv och hårt arbetande, ska se till att sätta mina lagkamrater i bra lägen och stänga till bakåt, säger hon.

Fotnot: Det här är en text från JP/Jnytts hockeybilaga som publicerades den 15 september.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan