Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Jungåker säkrade HV71:s första vinst – avgjorde i straffläggning

Under lördagen besökte Modo Husqvarna Garden för möte mot HV71 i SDHL. En tuff och jämn match, som till slut fick avgöras i straffläggning för att skilja lagen åt.

Som enda målskytt i straffläggningen avgjorde Mira Jungåker och sköt hem segern till HV71 med 4–3.

Text

Måljubel i hemmalaget!

Bild: Hanna Källebring

Annons

– Fantastisk kämparglöd idag, vi ger oss inte där ute på banan. Vi var inte så mycket folk idag, men vi gav inte upp och körde hela vägen, säger Mira Jungåker efter avgörandet.

Det var Modo som startade piggast på bortaplan och tryckte dit 0–1 redan i den fjärde minuten i första perioden. Resten av perioden blev desto mer jämn, med chanser för båda lagen.

Det dröjde dock ett par minuter in i andra perioden innan nästa mål kom. Detta genom hemmalagets Karoline Pedersen som satte pucken i mål efter framspelning av Hilda Svensson. Efter det kom en tyngre period för HV71 när Modo under en längre stund håller kvar pucken i anfallszon.

Vilket i mitten av perioden också gav utdelning i både 1–2 och 1–3 till bortalaget. I slutet av perioden hämtar sig HV71 något och reducerar till 2–3 genom Sanni Hakala med fem minuter kvar på klockan.

Annons

Annons

Om den andra perioden var Modos period, så var den tredje HV71:s. Hemmalaget kämpade tappert för att trycka dit en kvittering och efter sex minuter in i tredje perioden kom utdelningen. Jenna Raunio hittade nät i powerplay efter passning av Mira Jungåker. Resten av perioden var en mycket jämn historia med chanser åt båda håll. Men det var ändå HV71 som var närmast att avgöra under ordinarie tid.

Mira Jungåker avgjorde matchen i straffläggning.

Bild: Hanna Källebring

Ni vänder underläge gång på gång idag, vad säger det om laget?

– Det betyder att vi har ett fantastiskt starkt lag i år. Vi kanske inte har de här toppspelarna som vi har haft de andra åren, men nu har vi andra som kliver fram och vi gör det som ett lag istället. Det är skitkul, säger Mira Jungåker.

Med lika resultat efter 60 spelade minuter gick matchen till förlängning och sedan straffar. Anni Keisala gjorde en stabil insats i HV71:s mål och spikade igen under straffläggningen. Avgörandet kom istället av hemmaspelaren Mira Jungåker som var straffläggningens enda målskytt. Matchens slutade 4–3 till HV71, vilket innebär lagets första seger i SDHL för säsongen.

Det är till slut du som får trycka den avgörande straffen, hur gick tankarna?

– När jag var iväg med VM nu så gjorde jag den straffen och det är väl den jag känner mig tryggast med. Så jag tänkte bara att jag går ut och gör den och så får vi hoppas på det bästa, säger Jungåker och fortsätter:

Annons

– Det är riktigt skön vinst idag, det är två viktiga poäng som kan spela stor roll i slutet sen inför slutspel.

Annons

Jämn match och tuff kamp på banan under lördagens match mellan HV71 och Modo.

Bild: Hanna Källebring

Fakta

SDHL

HV71-Modo 4–3 efter str.(0–1, 2–2, 1–0, 0–0, 1–0)


Första perioden: 03:30 Modo 0–1 Brooke Hobson.

Andra perioden: 22:10 HV71 1–1 Karoline Pedersen (H. Svensson, N. Carlsson Mattila), 27:50 Modo 1–2 Lina Ljungblom (L. Andersson, J. Magwood), 29:42 Modo 1–3 Jennifer Wakefield (M. El-Mahmadi, B. Hobson), 34:32 HV71 2–3 Sanni Hakala (-).

Tredje perioden: 46:49 HV71 3–3 Jenna Raunio (M. Jungåker).

Straffläggning: 4–3 Mira Jungåker

Utvisningar, HV71:
2x2
Utvisningar, Modo:
6x2
Skott: 28–35 (13–10, 5–14, 7–7, 2–4, 1–0)

Domare: Arvid Jarmstad, Dennis Gunnarsson, Jakob Markarian.
Publik: 145.

SÅ STARTADE HV71
Målvakter: Anni Keisala, (Lina Van Noort)
Förstafemman: Ella Viitasuo, Charlotte Wittich – Sanni Hakala, Kajsa Armborg, Mira Markström.
Andrafemman: Mira Jungåker – Elin Svensson, Hilda Svensson, Kiira Yrjänen.
Tredjefemman: Nathalie Carlsson Mattila, Jenna Raunio – Emma Rehn, Suvi Käyhkö, Karoline Pedersen.

DE SAKNADES I HV71
Danielle Stone, Ariane Julien, Chloe Gonsalves.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan