Annons

Annons

Annons

Ishockey

Timråspelarna som inte följde med till SHL – här är de nu

Timrås säsong 20/21 slutade med ett avancemang till SHL.

Många av spelarna som tog laget dit följde inte med upp.

Här listar vi hur det gått för dem sedan dess.

Text

Bild: Arkivbild, Jennifer Engström, Fredrik Ytterström

Annons

Adam Ohre, 27, målvakt

Bild: Jennifer Engström, Bildbyrån

Då: Kovlandsfostrade målvakten kom till Timrås organisation 2010 stannade i klubben till 2017 då flyttlasset gick söderut och spel i hockeyettanklubben Hamlstad HF. Efter två säsonger återvände målvakten till Timrå IK. Under de två nästkommande säsonger var speltiden knapp för Ohre, där han endast vaktade kassen i 18 matcher.

Nu: När klubben blev klara för spel i SHL erbjöds Ohre inte något kontrakt utan fick se sig om efter en ny klubbadress. Senare stod det klart att spel i hockeyallsvenskan och HC Vita Hästen väntade. Där spelade han 25 matcher under förra säsongen och stod för en räddningsprocent på 89,8.

Annons

Annons

Jonathan Carlsson, 33, back

Bild: Arkivbild, Jennifer Engström, Fredrik Ytterström

Då: Inför säsongen 19/20 stod det klart att den tidigare Timråbacken återvänder till klubben efter ett längre äventyr utomlands och en kort sejour i Mora IK. Backen från Uppsala var med och tog Timrå upp i SHL igen, där han bidrog med 13 poäng (3+10) på 104 matcher.

Nu: I samband med uppflyttningen meddelade Carlsson att han tar en paus från hockeyn.

William Eckmyhl, 22, back

Bild: Niclas Jönsson/Bildbyrån, Andreas Lidén

Då: Varit en del av Timrås organisation hela karriären och gjorde sin debut i A-laget under säsongen 19/20. Nästkommande säsong spelade den unge backen 21 matcher för klubben och var även utlånad till Sundsvall Hockey i hockeyettan.

Nu: När Timrå tog klivet upp i SHL fortsatte Eckmyhl sin karriär i hockeyettan. Men denna gång i Hudiksvalls HC. Under förra säsongen spelade han 45 matcher och noterades för 29 poäng (13+16).

Marcus Hardegård, 25 , back

Bild: Bildbyrån, Fredrik Ytterström

Då: Spenderat större delen av sin karriär i Timrå IK. Hardegård spelade sig igenom de olika juniorlagen och fick debutera för A-laget redan säsongen 15/16. Totalt blev det 230 matcher och 93 poäng (19+74) i klubben.

Annons

Nu: Gick till SHL-konkurrenten Örebro Hockey. Gjorde en helt okej säsong i sin nya klubb och spelade i 50 av 52 matcher i grundserien. Var med och slog ut Brynäs i åttondelsfinalen för att senare åka ur slutspelet mot Luleå i kvartsfinal. Stod för åtta poäng i grundserien och två i slutspelet.

Annons

Léon Lerebäck, 22, back

Bild: Andreas Lidén

Då: Kom till Timrå som en tuff defensiv stomme och skulle hjälpa till att stärka försvaret. Hann göra 73 matcher i klubben över en och en halv säsong. I februari 2021 meddelade klubben att det inte längre fanns någon plats i truppen för Lerebäck.

Nu: Flyttade till seriekonkurrenten Tingsryd direkt i februari. Där spelade han fram till slutet av säsongen 21/22. Den kommande säsongen har han flyttat vidare till nästa allsvenska klubb, Vita Hästen.

Alexander Lindelöf, 26, back

Bild: Maxim Thoré/Bildbyrån, Tobias Sterner/Bildbyrån

Då: Kom till klubben mitt under säsong från dåvarande seriekonkurrenten Vita Hästen. Under säsongen hann Lindelöf göra 39 matcher, varav 13 i kvalet som tog klubben upp till SHL igen. Men efter säsongen stod det klart att backen inte fick följa med de rödvita upp i seriesystemet. Totalt stod han för 15 poäng (6+9).

Nu: I stället för att följa med på resan upp fick Alexander Lindelöf stanna kvar i Hockeyallsvenskan. Kort efter avskedet från Timrå var han klar för Tingsryd där han stannade över säsongen 21/22. Där blev det 34 poäng (10+24) på 52 matcher. Efter fjolårssäsongen stod det snart klart att han återvänder till sin hemstad och moderklubb, Västerås IK.

Annons

Jakob Ragnarsson, 22, back

Pär Olert/Bildbyrån, Tobias Sterner/Bildbyrån

Då: Lämnade SHL och Rögle BK för Timrå tidigt säsongen 2019. Ragnarsson blev Timrå trogen under två säsonger. Den sista var backen hårt drabbad av skador och när säsongen nått sitt slut skulle det snart meddelas att han inte tar klivet upp till SHL med Timrå. Totalt blev det 86 matcher i klubben.

Annons

Nu: När tiden i Timrå IK var över för Ragnarsson bestämde sig backen för att flytta hem till Almtuna igen, där han spenderat större delen av sin karriär. Under fjolårssäsongen levererade han 21 poäng (1+20).

Patrick Wiercioch, 31, back

Wiercioch efter sitt hattrick i kvartsfinal fyra mot AIK. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Då: Den meriterade backen från Kanada blev klar mitt under under säsongen. Han kom närmast från den italienska ligan och spenderade dessförinnan en säsong i KHL – samt över 250 matcher i NHL och ett VM-guld på sin meritlista. Backen hade inte den bästa starten och fick utstå kritik från supportrarna. Men kanske är han mest ihågkommen för sitt hattrick i fjärde kvartsfinalmatchen mot AIK som tog laget vidare till semifinal.

Nu: Lämnade Timrå efter säsongen och flög tillbaka till sin familj i Nordamerika. Sedan dess är kanadensaren listad som free agent.

Annons

Jesper Boqvist, 23, forward

Jonas Ljungdahl/Bildbyrån, Al Drago/AP Photo/TT

Då: Strax efter säsongspremiären kom nyheten om att Timrå lånar in den talangfulle forwarden från NHL-klubben New Jersey Devils. Under sin korta sejour i Timrå stod han för 10 poäng (3+7) på 13 matcher innan han återvände till Nordamerika under senhösten.

Nu: Återvände som sagt till New Jersey mitt under säsong och fick spela resterande delen av säsongen i både NHL och AHL. Förra säsongen spelade han 56 matcher för ”Devils” och noterades för 23 poäng (10+13).

Jonathan Dahlén, 24, forward

Annons

Tony Avelar/AP Photo/TT, Pär Olert/Bildbyrån

Då: Återvände till Timrå säsongen innan och Dahlén valde senare att stanna ytterligare ett år i Timrå – med målet att hjälpa laget upp i SHL. Med ett ”C” på bröstet var Dahlén minst sagt en hjälpande hand till avancemanget. Med hisnande 93 poäng på 60 matcher och en plus/minus-statistik på +42 var Dahlén seriens bästa spelare och belönades med bemärkelsen ”Årets MVP” på Hockeyallsvenskan Awards.

Nu: Två säsonger, 162 poäng och ett avancemang senare skrev Dahlén på ett ettårigt envägskontrakt med San José Sharks. Spelade under förra säsongen 61 matcher för laget och noterades för 22 poäng (12+10). Under sommaren stod det klart att Dahlén släpps av San José.

Annons

Johan Lindholm, 25, forward

Niclas Jönsson/Bildbyrån, Johan Löf/Bildbyrån

Då: Sundsvallsfostrade Johan Lindholm gjorde sin debut i Timrå först 2019. Tidigare hade han fått ett smakprov från både Hockeyallsvenskan och SHL men det var först i Timrå som han fick känna på regelbunden speltid i en högre division även om den var knapp under hans sista säsong. När Timrå var klara för SHL fick han inte slå laget följe längre.

Nu: Efter splittringen från Timrå IK valde Lindholm att ta ett kliv nedåt i systemet igen. Den här gången Hudiksvalls HC. Där ökade både speltiden och poängskörden. Under sin första säsong stod han för 50 poäng (32+18) på 57 matcher i Hockeyettan.

Isac Lundeström

Pär Olert/Bildbyrån

Annons

Isac Lundeström, 22, forward

Då: Med 30 NHL-matcher i bagaget lånades Gällivarekillen in från Anaheim Ducks under hösten. Spelade 12 matcher i klubben och noterades för 11 poäng (5+6) innan han vände tillbaka till Nordamerika och ”Ducks”.

Nu: Fortsatte säsongen i NHL och spelade 41 matcher för Anaheim. Lundeström fick göra sitt första hattrick i NHL och belönades även med en plats i Tre Kronors VM-trupp 2021. I dag är han kvar i Anaheim och var förra säsongen ordinarie i laget där han bidrog med 29 poäng (16+13) på 80 matcher.

Annons

William Nilsson Igneberg, 21, forward

Pär Olert/Bildbyrån, Fredric Jönsson/Bildbyrån

Då: Var under större delen av säsongen utlånad till Hammarby IF i hockeyallsvenskan, där han stod för 16 poäng (7+9) på 22 matcher. Kom tillbaka till Timrå under slutspelet och spelade tre matcher.

Nu: Likt William Eckmyhl och Johan Lindholm skrev Nilsson Ignberg på för Hudiksvall HC i hockeyettan. Där noterades han för 37 poäng (12+25) under förra säsongen. I maj meddelade klubben att 21-åringen lämnar klubben och någon ny klubbadress är inte presenterad.

Jacob Olofsson, 22, forward

Johan Löf/Bildbyrån, Daniel Nestor/Bildbyrån

Då: Sist Timrå var uppe i SHL var han en del av klubben. Men när laget åkte ur högstaligan gick han till Skellefteå. Där tillbringade han två säsonger – nästan. Under säsongen 20/21 stod det klart att Olofsson vänder tillbaka till Timrå. Han var då med och tog upp klubben till SHL igen och noterades för 20 poäng (9+11) på 36 matcher. Under sju matcher var han även utlånad till Frölunda i SHL.

Annons

Nu: Inför återkomsten i SHL var, den då 21-årige, centern fortsatt en Timråspelare. Han hann med 18 matcher och fem poäng för laget i SHL innan klubben och spelaren beslutade sig för att riva kontraktet på nyårsafton. Kort därefter presenterades han av Björklöven i hockeyallsvenskan – där han fortsatt spelar idag.

Jörgen Jarnberger/Bildbyrån, Pär Olert/Bildbyrån

Annons

Hugo Reinhardt, 26, forward

Då: Kungsbackakillen är fostrad i Frölundas organisation och anslöt inför säsongen från Nordamerika och collegeligan NCAA. Under säsongen spelade han 64 matcher och noterades för nio poäng (5+4).

Nu: Efter avancemanget stod det klart att forwarden lämnar Timrå för spel med Tingsryd i hockeyallsvenskan. Efter fjolårssäsongen valde parterna att gå skilda vägar. I nuläget är han kontraktslös.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan