Annons

Annons

Annons

SSK:s silly season 2022

”Hade varit skillnad om jag fått chansen och gjort det riktigt dåligt”

Kultfigur första året. Petad andra året och sedan uppsagd.

Rasmus Kahilainen hade en omväxlande tid i SSK.

– Det är upp till bevis för mig, säger forwarden som skrivit på för Vita Hästen.

Text

Rasmus Kahilainen som vi blivit vana att se honom i SSK – framför kassen med ett stort leende. Till nästa säsong kommer han mest le i Himmelstalundshallen. Foto: Bildbyrån

Annons

Han hade ett kontrakt med SSK över nästa säsong, men som en av flera spelare fick han se sig om efter andra uppgifter när nye sportchefen Emil Georgsson började bygga om laget.

– Jag var inställd på att fortsätta i Södertälje. Sedan ringde Georgsson och sa att de inte skulle kunna erbjuda den speltid jag behöver. Det var tufft just då, erkänner Rasmus Kahilainen.

Ungefär i samma ordalag beskriver han den gångna säsongen.

– Skit. Det var tufft på alla möjliga sätt. Jag vill inte kasta någon framför bussen, men det var så mycket som gick fel.

Han beskriver det mer ingående från sin egen synvinkel:

– Det var inte mycket som stämde. Från början fick jag direkt en mindre roll än vad jag hade haft förra säsongen. Första året fick jag spela både boxplay och powerplay, till att andra året inte spela det alls egentligen. Sedan när jag fick spela mer skadade jag mig och när jag kom tillbaka så hade vi fått nya tränare. Då fick jag knappt spela alls förrän till kvalspelet. Där tycker jag väl personligen att det gick helt okej och det var skönt att vi klarade det.

Annons

Annons

Han tycker själv att han inte riktigt fick chansen efter den rätt lyckade första säsongen som senior. Med sin oömma spelstil och retsamma framtoning mot motståndare blev han uppskattad i supporterkretsar.

– Det hade varit skillnad om jag hade fått chansen och gjort det riktigt dåligt, men det är som det är. Jag fick aldrig riktigt något svar från ledarna heller när jag frågade. Första säsongen var ju skitkul och det är alltid roligare när man vinner än när man förlorar, men då fick jag faktiskt chansen och tycker att jag tog den då.

Totalt beskriver han sin tid i SSK som ”upp och ner”.

– Det var kul att representera Södertälje. Det var en erfarenhet att få spela kval också. Sedan kommer jag minnas vilket tryck det var, jag tror det var mot Modo, när det var 5000 åskådare på plats. Jag satt själv på läktaren då, men kommer ihåg att det kändes coolt. Synd bara att jag inte var med på isen den gången.

I förra veckan blev det klart med ny klubbadress. Seriekonkurrenten Vita Hästen blir nästa anhalt.

– Det ska bli sjukt kul. Jag har inte full koll på vilka som är klara, men några nya har kommunicerats ut. Jag tror det kommer att bli bra.

Enligt uppgifter i flera olika medier kan det bli så att han inte blir ensam tidigare SSK:are i Norrköpingslaget. Såväl Erik Ullman som Gustav Willman Borvik ska vara på klubbens radar.

Annons

Hur kommer din roll bli i Vita Hästen?

– Det har vi inte diskuterat allt för mycket. Det är mycket upp till bevis för mig, men de ser mig nog som ganska allround, att jag kan spela i en tredje- eller fjärdekedja och göra det bra men även fylla på uppåt. Jag vet att jag behöver bli starkare och få lite mer fart på fötterna, men jag är fortfarande ganska ung så jag har nog några år på mig att slipa på mina färdigheter.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan