Annons

Annons

Annons

Brynäs försäsong 22/23

Brynäs tränarstab är komplett – helfinsk trio i båset

Brynäs tränartrio är spikad. Det blir ytterligare en finländare i båset intill Mikko Manner och Ari-Pekka Pajuluoma.

– Jag är väldigt glad och det ska bli en ära att få representera Brynäs IF, säger Kalle Kaskinen som presenterades på tisdagen som ny assisterande tränare.

Text

Helfinsk tränartrio. Kalle Kaskinen, Mikko Manner och Ari-Pekka Pajuluoma.

Bild: Daniel Sandström

Annons

Tidigare i våras stod det klart att Mikael Holmqvist lämnar Brynäs för ett nytt uppdrag i Oskarshamn. Därefter har den tredje tränarposten stått tom vid sidan av Mikko Manner och Ari-Pekka Pajuluoma.

Det har spekulerats i att Janne Larsson, som lämnat Rögle och flyttat hem till Gävle, skulle återvända. Men så blir det alltså inte.

Istället är det klart att det blir en helfinsk trio som ska basa över Brynäs kommande säsong.

Kalle Kaskinen, 48, som helt nyligen fanns med som assisterande tränare i Tjeckiens VM-lag, intill deras förbundskapten Kari Jalonen, blir ny tränare i Brynäs.

Tjeckien vann brons i VM och Kalle Kaskinen har en lång och gedigen meritlista som tränare.

Han har varit i TPS Åbo, Jokerit i KHL och det finska herrlandslaget från U18 upp till A-landslagsnivå. Senast kommer 48-åringen från en säsong som huvudtränare i slovakiska HC Kosice och som ass-tränare i Tjeckiens landslag.

Annons

Annons

Kalle Kaskinen har skrivit på för en säsong och har därmed samma kontraktstid som Manner och Pajuluoma.

– Jag är väldigt glad och exalterad över att vara en del av Brynäs IF nästa säsong. Det ska bli en ära att få representera en sådan anrik förening, säger Kaskinen i ett pressmeddelande.

Kalle Kaskinen ny assisterande tränare i Brynäs. Arkivfoto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Han känner Brynäs tränare sedan tidigare och har funnits med Mikko Manner i finska landslaget redan 2016/17.

– Mikko Manner och jag känner varandra väl och har sedan säsongen i landslaget pratat om att vi en dag ska stå sida vid sida igen. Det har varit nära att bli så flera gånger utan att det, av olika anledningar, blivit så. Nu föll alla pusselbitarna på plats och då var det inget att tveka på, säger Kaskinen.

Johan Alcén berättar att Brynäs hela tiden haft som målsättning att lösa en ersättare till Mikael Holmqvist.

– Kalle har hela tiden varit vårt huvudspår när det kommer till att komplettera ledarstaben. Vi pratar ofta om att få in bra människor och där känner vi att Kalle är helt rätt. Hans personlighet och breda erfarenhet från dels klubblagsnivå men också internationellt tilltalar oss, säger Alcén.

Annons

Kalle Kaskinen menar själv att han följt Brynäs rätt noga under säsongen.

– Det finns många kvalitativa spelare i laget sedan tidigare och jag vet att de nya spelarna som ansluter håller en hög nivå. Vi kommer få ihop ett bra lag och jag ser fram emot att bygga vidare på det som Brynäs påbörjade förra säsongen, säger han och menar att han kommer att komplettera fint i båset och omklädningsrummet.

– Vi tänker hockey på samma sätt och vill skapa en miljö där alla mår bra och utifrån det kan prestera sitt yttersta.

Också Mikko Manner har bara gott att säga om rekryteringen.

– Han är en positiv människa med ett stort hockeykunnande och som är riktigt bra på spelarutveckling. Han lyfter spelarna på ett fantastiskt sätt, får alla att känna sig behövda och må bra. Vi ska vara glada över att få in honom till Brynäs IF, säger Mikko Manner.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan