Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Tung smäll för HV71 efter SHL-avancemanget – Önerud opererad: ”Kommer krävas längre tids rehabilitering”

HV71:s lagkapten Simon Önerud brottades med skadebekymmer under förra säsongen. Nu har han opererats och kommer att missa första halvan av kommande säsong.

Text

Simon Önerud har opererats och ser nu ut att missa första delen av kommande SHL-säsong. Foto: Simon Hastegård

Annons

Efter en säsong i hockeyallsvenskan är HV71 från och med säsongen 2022/2023 tillbaka i SHL. En av spelarna som var med och tog laget upp till högstaligan igen var den välmeriterade lagkaptenen Simon Önerud. Men forwarden hade på det personliga planet en tuff säsong, som kantades av skadebesvär.

I en match hemma mot Vita Hästen i november i fjol åkte 33-årige Önerud på en smäll mot den högra handen och fick en skadad tumme som följd. En skada som krävde operation och som sedan höll honom ur spel i elva veckor.

Annons

Annons

När han väl var tillbaka i spel igen dröjde det inte länge förrän han ådrog sig en knäskada.

Totalt spelade Önerud 25 av 52 grundseriematcher under fjolårssäsongen. Han var sedan med i samtliga 15 slutspelsmatcher men berättade för JP/Jnytt-sporten efter den sista finalstriden mot Björklöven att han hade spelat med ett svårt sargat knä.

– Det har varit tufft, konstaterade han strax efter att SHL-avancemanget hade säkrats.

På onsdagen meddelade HV71, via klubbens webbplats, att Simon Önerud har opererats på grund av den knäskada han ådrog sig under den nyss avslutade säsongen. Nu väntar en tids rehabilitering för forwarden som 2017 blev stor HV-hjälte då han avgjorde SM-finalen mot Brynäs.

– Operationen har gått bra och han har redan startat upp sin träning. Det kommer nu att krävas en längre tids rehabilitering innan han är tillbaka och vi räknar med att Simon missar första delen av nästa säsong, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman i en kommentar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan