Annons

Annons

Annons

Silly season Örebro

AVSLÖJAR: Örebro nära finska VM-stjärnan

Han är en av VM:s största stjärnor.

Nu kan Sakari Manninen vara på väg till Örebro.

Källor till NA uppger att förhandlingar pågår och att en överenskommelse är nära.

– Han kan vara intressant, ja, säger Örebros general manager Stefan Bengtzén.

Text

Sakari Manninen gjorde 2–0-målet för Finland mot Tjeckien under tisdagskvällen. Stjärnforwarden är hett eftertraktad på marknaden och kan vara på väg till Örebro Hockey.

Annons

Sakari Manninen har förflutet i Örebro sedan tidigare. Han gjorde en säsong i klubben 2017/2018 och blev då lagets poängkung med 28 poäng på 48 spelade matcher. Samma säsong spelade han OS för Finland.

Han nyttjade sedan en klausul i kontraktet och lämnade för spel med Jokerit i KHL. Senare har han även hunnit med spel med Salavat i samma liga och har dessutom varit en konstant i finska landslaget och har vunnit såväl VM- som OS-guld. Han har under alla dessa år varit en toppspelare i KHL och har öst in poäng.

Annons

Men efter den ryska invasionen av Ukraina valde Manninen, precis som flertalet utländska spelare, att lämna sin klubb.

Efter säsongen har det ryktats en del om att Örebro Hockey kan vara en tänkbar klubbadress för honom igen.

Nu kan NA berätta att Manninen är aktuell för en återkomst.

Flera olika källor uppger att förhandlingar pågår. En överenskommelse är nära och han kan kommer då att presenteras efter VM.

Annons

Sakari Manninen har en säsong i Örebro sedan tidigare.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

– Sakari har varit här förut och gjorde en bra visit som jag förstår. Han gör det bra på VM och jag tror väl att Sakari Manninen är uppe på många SHL:s lags agendor. Det är klart det vore en spännande spelare, säger Stefan Bengtzén.

– Sedan kan jag inte säga så mycket. Vi har ett antal spelare vi jobbar med och det är en spetsforward och spetsback vi letar efter. Det är där vi är. Men det är klart att det är ett namn som är intressant, inget snack. Men jag vet att det inte bara är vi som är intresserade av honom.

Stefan Bengtzén.

Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Men det är den typen av spelare ni letar efter?

– Så är det ju. Vi har fått in Bromé (Mathias) i laget och ska ha in en till. Det är absolut så. Vi skjuter högt så får vi se var vi landar. Men vi vill ha en bra spelare som gör skillnad.

Annons

Men det låter onekligen som att ni jobbar på att få in Manninen?

Annons

– Han kan vara intressant, ja. I ett spektra av spelare. Men vi kan inte heller låsa fast oss vid en spelare. Det är så det fungerar för annars blir man bränd vid näsan. Då måste man ha fler kvalitetsspelare igång. Då blir det lätt att fråga vem som ligger närmast. Ja, det vet man inte i branschen. Men för att riktigt förskansa oss om att det blir ett bra val så måste vi ha fler igång, säger Bengtzén.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan