Annons

Annons

Annons

Brynäs försäsong 22/23

Bekräftat: Lindbäck återvänder till Brynäs

Anders Lindbäck har redan varit med på Brynäs IF:s försäsongsträning.

Nu bekräftar klubben att Gävlesonen har skrivit på ett treårskontrakt fram till våren 2025.

Text

Anders Lindbäck återvänder till Brynäs IF. Bild: Daniel Sandström.

Bild: Daniel Sandström

Annons

När Brynäs gjorde sitt första försäsongspass på is i onsdags fanns Anders Lindbäck på plats, men då ville han inte bekräfta att han återvänder till klubben som han lämnade för 13 år sedan.

– Nej, men det är ju så här att alla delar i mitt kontrakt med Jokerit inte riktigt är lösta ännu. Men ge det några dagar så har jag fler svar, sa Anders Lindbäck i en intervju med Sporten.

Annons

Annons

På fredagsmorgonen meddelade Brynäs att kontraktsfrågan var löst och att 34-åringen, som närmast kommer från två säsonger i KHL med Jokerit, nu har skrivit på över säsongen 2024/2025.

"Nu är jag hemma igen, nu jävlar kör vi", säger Lindbäck i ett inlägg på Brynäs Twitter.

Lindbäck, som har IK Sätra som moderklubb, spelade i både Brynäs juniorlag och SHL-lag innan han lämnade klubben för spel i Timrå IK. Därefter har han haft en lång karriär med spel i bland annat NHL och KHL.

– Givetvis känns det otroligt bra att Anders väljer att komma hem till Brynäs igen. Både som en skicklig målvakt och som den ödmjuka person han är. Han är en storväxt målvakt som är väldigt rörlig och läser spelet bra. Med sin skicklighet och rutin kommer han definitivt bidra till att stärka vår målvaktssida och att vi blir ett bättre hockeylag, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Lindbäck kommenterar själv sitt nya kontrakt så här:

– Det känns fantastiskt att komma hem till Gävle och få äran att dra på sig Brynäströjan igen. Att få spela inför alla fantastiska brynäsare är något som jag drömt om länge.

– Viljan att komma hem har alltid funnits där. Jag menar, ett SM-guld med Brynäs skulle slå allt. Men samtidigt ska det stämma och vara rätt för både mig och Brynäs. Och nu stämde allt och ingen är gladare än jag.

Annons

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan