Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Samuelssons HV71 nära SHL-spel efter rysaren i Umeå: ”Så små marginaler som skiljer”

HV71 vann den fjärde finalronden mot Björklöven med 3–2 efter förlängning.

– Det är så små marginaler som skiljer, säger HV-tränaren Tommy Samuelsson efter dramat i Winpos Arena.

Text

Tommy Samuelssons HV71 leder nu med 3–1 i matcher mot Björklöven.

Bild: Bildbyrån

Annons

HV-coachen Samuelsson möter presskåren med en bit pizza i ena näven. Han kan pusta ut efter en riktigt spännande tillställning som hans HV71 till slut vann med 3–2 efter Tyler Kellehers avgörande i förlängning.

– Det är så små marginaler det handlar om. Båda lagen hade chanser för att vinna, både i förlängningen och under ordinarie tid. Det är så små marginaler som skiljer och det ställs på sin spets i varje situation. De var jättebra i den första perioden, fick en ledning att gå på då men vi hade tålamod och orkade jobba oss tillbaka, säger Tommy Samuelsson.

Annons

Annons

Vid seger i söndagens femte finalmatch kommer Samuelssons HV71 att stänga finalserien och knipa en SHL-plats. Men HV-tränaren lägger ingen större vikt vid att hans lag nu har matchboll.

– Vi måste fortsatt ha förståelse för att man måste göra jobbet i varje situation, för varje situation är så pass viktig där ute på banan. Det handlar om små detaljer som man måste klara av att hantera i ett slutspel, säger Tommy Samuelsson.

Forwarden Tommi Huhtala klev av skadad i fredagens match, men Samuelsson vill inte berätta någonting om hur läget var med honom efter matchen.

– Nej, jag fokuserade bara på de spelare som kunde spela, säger HV-tränaren.

Tommy Samuelsson.

Bild: Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan