Annons

Annons

Annons

Ishockey

Hedberg efter domen: ”Får skylla mig själv”

Mora IK:s tränare Johan Hedberg döms till 10 000 kronor i böter efter att ha uttalat sig ”förolämpande och kränkande gentemot i vart fall domarna som dömde den aktuella matchen”, som det står i domen. Tränaren var förtegen om det som hänt när Sporten ringde honom, men han kommer ta ärendet vidare internt med domarbasen.

Text

Johan Hedberg, tränare i Mora IK. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Annons

Argumentationen mellan Johan Hedberg och biträdande domarchef i HockeyAllsvenskan, Christoffer Karlsson, blev hätsk i samband med en utvisning strax innan den andra periodpausen, i den femte kvartsfinalen mellan Karlskoga och Mora häromdagen.

Enligt domskälet ska dialogen mellan de två skett enligt följande:

Johan Hedberg: Det är så jävla låg nivå.

Annons

Christoffer Karlsson: Stick härifrån (Pekar mot omklädningsrummet).

Annons

JH: Samma tomtar som är här match efter match.

CK: Det är er önskan att samma domare dömer en serie.

JH: Är det vår önskan? Det är helt sjukt, jävla idioter.

För dessa uttalanden döms alltså Johan Hedberg till 10 000 kronor i böter, enligt regeln ”abuse of officials”.

Vad har du mer att säga om den här domen, utöver det som kommit fram?

– Jag tänker inte säga så mycket mer, utan kommer ta detta vidare internt med domarna. Lite om CK:s (Christoffer Karlsson) beteende och vad man borde göra. Se till ett schysstare sätt att gå tillväga.

För drygt ett och ett halvt år sedan uttalade du dig i Aftonbladet om att ”vi måste kunna ha god ton mot varandra. Vi lever i ett modernt samhälle som blir mer och mer upplyst, fräscht och rättvist, men känns som hockeyn inte är där ännu.” Vad säger du om det uttalandet i samband med denna situation?

Nej, men det är sant. Jag står för det uttalandet och så tycker jag att det ska vara. Jag får skylla mig själv som satte mig i den här situationen.

Annons

Anser du alltså att den här åtgärden borde finnas kvar, eller rentav justeras?

– Som sagt, jag tar det med domarna internt. Jag kan inte säga att jag har gjort fel just nu, bara att jag tar det internt när jag träffar domarna sen, säger Johan Hedberg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan