Annons

Annons

Annons

SHL-kvalet 2022

Segerskytten efter sena avgörandet: "Trodde att tiden hade gått ut"

Tim Erixon gav Timrå IK 2–0 i matcher mot Djurgården.

Segermålet med 7,5 sekunder kvar avgjorde i NHC Arena.

– Jag var lite stressad, säger Erixon.

Text

Tim Erixon firar efter sitt sena segermål. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Annons

Det var intensivt, svängigt, grinigt och dramatiskt när Timrå IK slog Djurgården även i den andra kvalmatchen. 4–3 slutade matchen till slut efter att Timrå vänt och vunnit.

– Det är klart att det är väldigt skönt att komma tillbaka. Det bygger självförtroende. Jag tycker att vi spelar en bra hockey på rätt sätt, vilket har varit lite upp och ner under säsongen, säger backen Tim Erixon.

Djurgården hade ledningen två gånger om. I den andra perioden ledde DIF med 2–0 och i den tredje perioden gick de upp till en 3–2-ledning, efter att Timrå jagat ikapp.

Men Timrå vände alltså det till seger.

– Vi har pratat mycket om att fokusera på vårt. Vi vet att det är sju matcher och att det är mycket hockey. Det är något jag tycker att vi har haft strul med under säsongen, att vi har ramlat ihop lite när vi har tappat några mål. Jag tycker att vi visar ett lugn och en trygghet i att spela vidare på samma sätt och inte spela chanshockey, säger Erixon.

Annons

Annons

Erixon blev segerskytt i matchen. En sen sådan. Med 7,5 sekunder kvar avlossade han skottet från distans som gick hela vägen in i mål.

– Pucken studsar ut och jag försöker bara skjuta den på mål. Det är kul att man kan hjälpa till offensivt också ibland och det var väl ett bra tillfälle att göra det, säger Erixon.

Hinner du höra publiken ropa "skjut!"?

– Jag vet int ... ja, kanske. Men där hade jag tänkt skjuta ändå. Jag hade så pass mycket tid och rakt framför mål också. "Jag hugger till", tänkte jag. Jag visste att det var lite tid kvar också. Jag trodde faktiskt att det var ännu mindre tid kvar, så jag var lite stressad.

Hur gick känslorna när du såg pucken gå in?

– Jag trodde som sagt att det var ännu mindre tid. Jag trodde att tiden hade gått ut också ... Så jag stod och väntade en stund. Sedan började alla åka mot mig så då förstod jag att den hade gått in. Väldigt kul, man får njuta av det i kväll och sedan är det bara att börja om igen.

Timrå har därmed fått en smakstart på kvalserien. 2–0 i matcher. Nästa omgång spelas i Stockholm på torsdag.

– Då är det 0–0. Väldigt klyschigt, men jag tror det är viktigt för oss att tänka så också i och med att vi har haft sådana extrema bottnar. Då tror jag att det är viktigt at tänka 0–0, spela vidare på samma sätt och mala på, säger Erixon.

Bilder: Bildbyrån Grafik: Andreas Lidén

Annons

Annons

► Matchen

Timrå IK–Djurgårdens IF 4–3 (0–0, 2–2, 2–1)

Andra perioden: 0–1 (24.39) Cameron Schilling (Ludvig Rensfeldt, Marc-André Gragnani), 0–2 (27.23) Marcus Sörensen (Marc-André Gragnani, Ludvig Rensfeldt), spel fem mot fyra, 1–2 (35.25) Sebastian Hartmann (Robin Hanzl, Ty Rattie), spel fem mot fyra, 2–2 (37.19) Ty Rattie (Joey LaLeggia, Robin Hanzl), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (54.06) Marc-André Gragnani (Tim Söderlund, Eric Gelinas), 3–3 (57.35) Sebastian Hartmann (Robin Alvarez, Joey LaLeggia), spel fem mot fyra,, 4–3 (59.53) Tim Erixon (Sebastian Hartmann)

Utvisningar, TIK: 5x2. DIF: 6x2.

Skott: 39–30 (9–9, 16–10, 14–11).

Domare: Mikael Nord och Linus Öhlund.

Publik: 4 616.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan