Annons

Annons

Annons

Karlskoga–Mora

Noll mål framåt – Robin ändå nöjd: ”Brukar vara bra fajter”

Trots att den första matchen mot Karlskoga borta slutade i förlust, tycker anfallaren Robin Johansson att Mora länge hade övertaget. Det brukar vara jämna matcher mot Karlskoga, menar han, men att de oftast är de som förnöjer.

– Vi har varit här tidigare och hade bestämt oss för att vara målfarliga direkt, säger anfallaren.

Text

Robin Johansson, som tränare Johan Hedberg har sagt är i sin bästa form sedan forwarden kom till Mora. Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN

Annons

Robin Johansson tyckte inte det var en allt för jobbig match att förlora, denna första kvartsfinal mot Karlskoga. Han tyckte att hans eget lag tog tag i taktpinnen och styrde matchen, direkt efter att motståndaren hade tagit ledningen.

– Jo, men det var kul att spela den här matchen. De mot Karlskoga brukar vara bra fajter och jag tycker att vi är initiativtagare. Det är en rolig match och jag tycker faktiskt att vi tar över efter att de gör 1–0. Samtidigt så är de mer på tårna då, men efter det är vi också – fram till slutet, säger Robin Johansson.

Annons

Annons

Två lag som mötts fyra gånger inom loppet av en säsong lär känna varandra väl. Därför var det ingen överraskning att lagen droppade många puckar ner i anfallszon. Ibland lyckades taktiken, andra gånger inte.

– Vi har varit här tidigare och hade bestämt oss för att vara målfarliga direkt. Det tycker jag att vi är ändå. Att vi kan spela ut en bra forecheck, visa aggressivitet och skapa målchanser gör att vi känns starkare.

Det kommer bara bli tajtare och tajtare efter detta, mer fysiskt

Målvakten Lars Volden var en jätte i Karlskoga-målet. Att få in en puck bakom honom kommer inte bli lätt framöver, men det finns vissa knep som Robin Johansson menar fungerar mot de flesta motstånd.

– Spelar vi vårt spel i anfallszon och ser till att få in puckarna, klarar skymningen och tar returerna, då klarar vi det. Idag har vi många bra lägen, men att den till exempel tog på skridskon vid öppet mål. Det är sådant som händer och nu tar vi nya tag i nästa match. Det kommer bara bli tajtare och tajtare efter detta, mer fysiskt, säger han.

Såklart att vi måste straffa dem på något sätt, börja göra de där målen

Det har funnits en oförmåga för Mora att göra mål i powerplay under de senaste matcherna. Samtidigt blir det mycket slumpartade puckar mot den här typen av motstånd. Att Mora fick fem minuter i numerärt överläge gjorde ingen skillnad denna match – men varför pucken inte satt i nät är svårt att säga.

Annons

– Ibland studsar den emot, ibland studsar den med oss. Såklart att vi måste straffa dem på något sätt, börja göra de där målen. Men vi får helt klart se över detta, slipa på det, så att vi är bättre till nästkommande matcher, säger Robin Johansson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan